Bozdağ: ''Türkiye, artık baykuşların söz sahibi olduğu bir ülke olmayacaktır'' - - Son Dakika
Politika

Bozdağ: ''Türkiye, artık baykuşların söz sahibi olduğu bir ülke olmayacaktır'' -

Bozdağ: \'\'Türkiye, artık baykuşların söz sahibi olduğu bir ülke olmayacaktır\'\' -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye, artık baykuşların söz sahibi olduğu bir ülke olmayacaktır.

13.03.2014 23:40

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, " Türkiye, artık baykuşların söz sahibi olduğu bir ülke olmayacaktır. Bu millet bunlara izin vermeyecektir" dedi.

Kentteki otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de önemli yatırımlar yaptıklarını, yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin savunma sanayisi ihtiyacını yerli kaynaklarla karşılamaya başladığını anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Kendi savaş gemisini yapamayan Türkiye, büyük Türkiye olabilir mi? Hep konuştular ama şimdi savaş gemimizi kendimiz yapıyoruz, başka ülkeler için de yapacak teknolojik donanıma sahibiz. Şimdi füzelerimizi kendimiz yapacağız. Geçen füze ihalesi oldu, biliyorsunuz. 'Neden Amerika almadı da Çin aldı' diye büyük tartışmalar oldu. Biz diyoruz ki 'füzeyi artık Türkiye'de imal edeceğiz.' Var mısınız? Türk mühendisler çalıştıracağız. Yerli malı kullanacağız ve bundan sonra da kendimiz üreteceğiz. Böylesi bir teknoloji ve bilgi transferi varsa size yaptıracağız. Çin, kabul etti. Ona verdik. Dünya ayağa kalktı. Şimdi füzelerimizi de Allah'ın izniyle kendimiz yapacağız. İnsansız hava araçlarımızı kendimiz yapıyoruz.

Ne oldu biliyor musunuz? Şu anda yüzde 60'a yakınını milli sanayimizden, kendi iş adamlarımız üzerinden, kendi mühendislerimiz üzerinden yapar hale geldik."

- "İnşallah 2017'de yüzde 100'ü Türk malı uyduları biz fırlatacağız"

"Türkiye'nin TÜRKSAT uydusunu fırlattık" diyen Bozdağ, yüzde 80'inin bilim ve teknoloji bakımından yerli olduğunu kaydetti.

Bozdağ, şunları belirtti:

"İnşallah 2017'de yüzde 100'ü Türk malı uyduları biz fırlatacağız. O noktaya geldik, o noktadan ileri doğru gidiyoruz. Onun için de Türkiye'den rahatsızlar. İçeride büyüyen, üniversiteleriyle başka alanlarıyla büyüyen Türkiye, dışarıda nüfusu artan Türkiye'den rahatsızlık var. Güvenlik güçlerimiz, yetkililerimiz güvenliğimizi tehdit edecek tehlikeli unsurları görebilecek durumda. Dün 1 metre öteyi göremiyorduk, şimdi dünyayı görebiliyoruz.

Türkiye'nin ilerlemesi, son dönemlerde bazı kesimleri rahatsız etti. İhracatımızı 35 milyar dolardan 165 milyar dolara çıkarttık. Türkiye'nin Afrika'da 12 büyükelçiliği var. 23 tane daha açarak 35'e çıkardık. Türkiye olarak buralara yatırımcı götürüyoruz. Bu şekilde Türkiye kazanıyor. Hedefimiz, Türkiye'yi her alanda büyüterek 2023 noktasında 2 trilyon dolar bütçe oluşturmak."

- "Ülkemizi, bu imkanları büyütmek için çalışıyoruz"

Bozdağ, Türkiye'nin ana hatlarını birbirine bağlayan yollar yaptıklarını, hızlı trenlerle ana hatların birbirine bağlanması için bütün gayreti göstereceklerine dikkati çekerek, kendilerinden öncekilerin yaptıklarını yapamadıklarını anlattı.

"Konuşuyorlar işte hırsızlık, yolsuzluk, bunlar bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür, en büyük iftiradır" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bunlar olsaydı, bırakın bunları... Türkiye, yüzde 1'ini bile gerçekleştiremezdi. Onun için ülkemizi, bu imkanları büyütmek için çalışıyoruz. Onun için ülke, ekonomi büyürse herkesin sofrasındaki lokma büyür. Türkiye'de herkes önünü görüyor. Önünü gören, yatırım yapıyor. Sonuçta ona göre plan yatırım yapar. Önünüzü göremezseniz hesabınızı yapamazsınız. Şimdi Türkiye önünü görüyor. İstiyorlar ki önünü göremeyen Türkiye olsun. 1 saati belli olmasın. Türkiye'nin önünü görmesini engellemeye çalışanlara fırsat vermeyin. Bazı çevreler Türkiye'de kriz duasına çıkıyor. Anadolu'nun dört tarafında sermaye büyüyor. Bu sermayeye sıkıntı yaşatmaya çalışıyorlar. Onun için krizden büyümeye çalışanlar oldu. Güçlü iktidar, güçlü hükümet buna izin vermedi."

Bozdağ, dünyanın finans krizi yaşadığını, Türkiye'nin krize girmesine izin vermediklerine işaret ederek, "arabayı doğru kullanmayı" bildiklerini söyledi.

Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Virajlarda, yağışta, buzda, karda doğru kullandık. Türkiye'nin arabası, ne bariyerlere ne de başka yerlere uçmadan yolunu aldı, gitti. Bu, çok önemli. Onun için de Türkiye'nin krize, kaosa, karanlığa girmesini isteyen birçok kesim var. Biz de diyoruz ki 'Karanlıkta avlanmaya alışanlar, karanlıkta ötmeye alışmış baykuşlar artık daha fazla uğraşmasın. Türkiye, artık baykuşların söz sahibi olduğu ülke olmayacaktır. Bu millet bunlara izin vermeyecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bozdağ: ''Türkiye, artık baykuşların söz sahibi olduğu bir ülke olmayacaktır'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement