Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Temel Atma Töreni

Bilecik Valisi Nayir: "Zenginliklerin insan istifadesine sunulabilmesi ve yarınlara güvenli bakabilmek için eğitilmiş insan gücüne ihtiyaç var"

17.10.2014 18:34

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Zenginliklerin insan istifadesine sunulabilmesi ve yarınlara güvenli bakabilmek için eğitilmiş insan gücüne ihtiyaç var" dedi.

Vali Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu temel atma töreninde yaptığı konuşmada,  insana yapılan yatırımın, en önemli yatırım olduğunu belirterek, temeli atılan okulun ihtiyacı büyük ölçüde karşılayacağını ifade etti.

Bilecik'in açılacak okullardan ve öğrencilerinden ekonomik ve sosyal hayat olarak istifade edeceğini belirten Vali Nayir, "Bize emanet edilen çocuklarımızı kuruluş ve kurtuluş şehri olan Bilecik'imizin manevi, tarihi ve kültürel atmosferinden etkilenerek ihtiyacımız olan o güzel ve mümtaz gençliği oluşturmada faydası olacağına inanıyoruz. Dileğimiz ve temennimiz, bu çalışmalar kısa sürede verimini versin ve burada yapılan talepler, öneriler ve beklentiler mutlaka karşılık bulsun. Hedeflediğimiz noktalara kısa zamanda ulaşmış olalım" dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'ndaki bölümlerin, doğrudan doğruya sanayi ve sanayicilerin birebir faydalanabileceği bölümler olduğunu söyledi.

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ise Türkiye'de üniversitelerin büyüyüp çoğaldığını anımsatarak, eğitim kurumlarının çoğalmasıyla Türkiye ve bölgenin önünün açılacağını, batılı emperyalist güçlere karşı daha ileri günlere gideceğini dile getirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da insan olarak yeryüzünde yapılabilecek en hayırlı işin insanların eğitimine destek olmak olduğunu belirtti.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da birlik ve beraberlik içerisinde çıktıkları yolda ilçenin ve gençlerin geleceği için kenetlendiklerini ve bugün yüksekokulun temelini attıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, milletvekilleri Poyraz ve Şeker ile beraberindekiler, Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun temelini attı.

Törene, Kaymakam Köksal Şakalar, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İlçe Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement