Budak, "Antalya, Çocuk Hakları Konusunda Öncü Olmalı" - Son Dakika
Yerel

Budak, "Antalya, Çocuk Hakları Konusunda Öncü Olmalı"

Budak, "Antalya, Çocuk Hakları Konusunda Öncü Olmalı"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında Antalya'nın 2016 yılında Türkiye'nin ilk EXPO'suna "Çiçek ve Çocuk" temasıyla evsahipliği yapacağını hatırlatarak, Antalya'nın çocuk hakları konusunda öncü olması gerektiğini kaydetti.

22.04.2014 16:10

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında Antalya'nın 2016 yılında Türkiye'nin ilk EXPO'suna "Çiçek ve Çocuk" temasıyla evsahipliği yapacağını hatırlatarak, Antalya'nın çocuk hakları konusunda öncü olması gerektiğini kaydetti.

23 Nisan 1920'da Kurtuluş Savaşı devam ederken kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tarihimizin dönüm noktası olduğunu ifade eden Budak mesajında, "O günlerin şartlarında Ankara'da bu şanlı tarihi yazan kahramanlar için ne söylesek azdır. Hepsinin ruhları şad olsun. Bugün halen onların sayesinde Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülke ve güçlü bir devlet olarak devam etmektedir, devam edecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı vesilesiyle öncelikle ulusal egemenliği bu millete kazandırmış olan Büyük Atatürk'ü ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletimize ve tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

NÜFUSUN YÜZDE 29,7'SİNİ 17 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR OLUŞTURUYOR

TÜİK tarafından 23 Nisan vesilesiyle yayımlanan İstatistiklerle Çocuk Bülteni'ne göre Türkiye nüfusunun yüzde 29,7'sini 17 yaşın altındaki çocuk nüfusunun oluşturduğunu hatırlatan Budak mesajında şunları kaydetti:

"Çocuk nüfusun toplam nüfus içindeki oranı Avrupa Birliği üyesi ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye'nin en yüksek çocuk nüfus oranına sahip olduğunu görüyoruz. Genç bir nüfusumuz, aynı zamanda büyük bir potansiyelimiz var. Artık teknoloji ile iç içe bir nesil yetişiyor. Bugün ülkemizde çocuklarımızın (6-15 yaş grubu) bilgisayar kullanmaya ortalama başlama yaşı 8, internet kullanmaya başlama yaşı 9 ve cep telefonu kullanmaya başlama yaşı ise 10 düzeyindedir. Çocuklarımıza dünya standartlarında imkanlar ve eğitim sistemi sunduğumuz takdirde bu genç nesil ülkemizi büyük önder Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak manevi mirasa sahiptir. Ancak maalesef ülke olarak çocuklarımızla ilgili bazı konularda daha çok mesafe kat etmemiz gerekiyor."

TUİK verilerine göre Türkiye'de halen her 100 kız çocuğundan 3 tanesinin çocuk yaşta resmi nikahla evlendirildiğini, Akdeniz, Kuzeydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu bölgelerinde çocuk yaşta evlenen her 5 kız çocuğundan birinin eşi ile arasındaki yaş farkının 11'den fazla olduğunu belirten Budak mesajında, "Hanelerin yüzde 34,9'unda çocuklar sigara dumanına maruz kalıyor Yine TUİK verilerine göre ülkemizde hanelerin yüzde 54,8'i sigara, tütün, puro içme alışkanlığı olan en az bir ferde sahiptir. Bu hanelerin yüzde 34,9'unda ise en az bir çocuk bulunmakta ve bu çocuklar sigara dumanına maruz kalmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"ÇİÇEK VE ÇOCUK" TEMALI EXPO

Antalya'nın 2016 yılında Türkiye'nin ilk EXPO'suna "Çocuk ve Çiçek" temasıyla ev sahipliği yapacağını hatırlatan Budak, bu dev organizasyonun Türkiye'deki çocuk haklarının gündeme taşınması için yeni bir milat olarak görülmesi gerektiğini belirterek, Antalya'nın ise tüm kurumları ile çocuk hakları, çocuk gelişimi konularında örnek uygulama ve kampanyalara öncülük etmesi gerektiğini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Budak, 'Antalya, Çocuk Hakları Konusunda Öncü Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement