Buharkent ve Kuyucak'a Üniversite Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Buharkent ve Kuyucak'a Üniversite Müjdesi

Buharkent ve Kuyucak\'a Üniversite Müjdesi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu, 13 yıl önce Buharkentliler tarafından yapımına başlanan ve son 5 yıldır YÖK’ten geçemediği için bir türlü açılamayan Buharkent Meslek Yüksek Okulunun yeni dönemde öğrenci alacağını söyledi.

16.05.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu, 13 yıl önce Buharkentliler tarafından yapımına başlanan ve son 5 yıldır YÖK'ten geçemediği için bir türlü açılamayan Buharkent Meslek Yüksek Okulunun yeni dönemde öğrenci alacağını söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç ile birlikte ilk olarak Kuyucak'a giden Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu, Kuyucak ilçesinde de temeli geçtiğimiz aylarda atılan Kuyucak MYO inşaatını da ziyaret etti. Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan'ı ardından da İlçe Belediye Başkanı Metin Ertürk'ü makamında ziyaret eden Prof.Dr. Birincioğlu, Aydın'ın doğusunun üniversiteden mahrum kalmayacağını, yatırımların süreceğini belirtti.

Ziyaretlerin ardından Kuyucak Meslek Yüksek Okulu inşaatını inceleyen heyet, firma yetkililerinden bilgiler aldı. Daha önce 850 öğrencisiyle Nazilli'ye taşınan MYO'nun 750 öğrencisi bulunduğunu ve Kuyucak'a yeniden taşınması ile 1000 öğrenci kapasitesine ulaşacağını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç; "Kuyucak'ımızın hasretle beklediği bir çalışma bu. Bir an önce hayata geçirirsek Metin Ertürk Başkanımızın hayallerini gerçekleştireceğiz ve halkımızın beklentilerini karşılayacağız" dedi.

Meslek Yüksek Okulu için tüm kurumların işbirliği yaptığını belirten Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk de; "Kuyucak'ta Üniversitemizin gitmesiyle tabiri caizse bir evladını kaybetmiş gibi bir hava var. Bunu çok kısa bir zamanda inşallah yeniden Kuyucak'ımıza kazandıracağız. Tabi bizde yerel yönetim olarak Üniversitemizin de ihtiyacı olan her türlü ihtiyacında yanında olacağız. Gençlerimizin yanında olacağız. Gençlerimizin her türlü aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için okul dışında Kuyucak'ımızın ihtiyacı olan sosyal tesisleri en kısa zamanda yapmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki kısa zamanda Kuyucak'ımız farklı bir ilçe konumuna gelecek" şeklinde konuştu.

AYDIN'IN ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN TEK İLÇESİ

Aydın'da üniversitesi olmayan tek ilçe olan, il merkezine 90 km mesafedeki 12 bin 500 nüfuslu Buharkent ilçesi önümüzdeki yıl üniversitesine kavuşuyor. AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, 2001 yılında yapımına başlanan ve iki yıl önce tamamlanmasına rağmen YÖK tarafından öğrenci alımına onay verilmeyen 21 dönüm arazi üzerindeki 5 milyon liraya mal olan 4 katlı binanın senatodan geçen kararla önümüzdeki yıl öğrenci alacağını ifade etti. Kılınç; "Üniversitesi olmayan tek ilçemiz Buharkent'te önümüzdeki yıl öğrenciler burada öğrenim görmeye başlayacak. Rektör Hocamızın desteği ile senatodan geçen kararın ardından Buharkent Halkımızın en büyük isteği yerine geldi. Bu okulun arsasının bağışlanması ve yapımında emeği geçen başta Mehmet Parmaksızoğlu olmak üzere Buharkent kamu Binaları Yaptırma ve Yaşatma Derneğine çok teşekkür ediyorum" dedi.

YÖK'TEN ONAY İÇİN TAKİPÇİ OLACAK

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Meslek Yüksek Okulu binasını da inceleyen heyet, okulun açılışa hazır olduğunu dile getirdi. İncelemelerin ardından kısa bir açıklama yapan Kılınç; "Buharkent Aydın'ın en doğusundaki ve gelişmeye müsait bir ilçemiz. Bu bölgede olan özelliklere jeotermal yatırımlarıyla Buharkent ilçemizde bir hareketlenme bariz bir şeklide fark edilmeye başladı. Buranın üniversite ile sosyal yaşam alanında katkı edecek şekilde hayata geçirilmesi Buharkent'in top yekun kalkınması anlamında çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ben başta bu okulun inşasında uzun yıllar bir gayret içerisinde olan Mehmet amcamıza çok teşekkür ediyorum. Bu binayı Buharkent'e kazandırılmasında olağanüstü gayret sarf etti kendisi. Çocuğunu yetiştirir gibi bu binayı Buharkent'e kazandırdı. Daha sonra Rektör Hocama ve yönetime teşekkür ediyorum. Bizim talebimize gerçekten duyarlı davrandı ve çok hızlı hareket ederek Buharkent'te ki bu okulun Meslek Yüksek Okulu teklifi senatodan geçirdiler. Artık bundan sonra bu konuyu Ankara'da YÖK'te takip edeceğiz" dedi.

'ÖĞRENCİLER BUHARKENT'TE OKUMAK İSTEYECEKTİR'

İlçenin birinci önceliğinin Meslek Yüksek Okulu açılması olduğunu ifade eden Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk de; "İlçeye Yüksekokul açılması meselesini çok önemli. Ben öğrenci olsam diyorum sonuçta herkes yüksek puan alacak diye bir şey yok. Sonuçta herkes bu sınava giriyor. Kimi 4 yıllık kazanıyor, kimi Ankara, İstanbul kazanıyor. Biz netice itibariyle başarılı duruma göre bir ölçülü. Mesela ben diyorum ki 2 yıllık bir yeri okuyacak olsam yeni kurulan Buharkent'te okumak isterim. Niye isterim, sonuçta iklimi müsait ondan sonra doğal yapısı müsait. Hafta içi burada okurum diyorum hafta sonları da gezerim. İşte Ege Denizine 200 kilometre, Akdeniz'e 250 kilometre. Dolayısıyla hani böyle oturduğunuz zaman da çoğu yerde bazı ilçelerde kontenjan hep sıkıntı olmuştur. Açılmıştır fakat kontenjanı doldurmada sıkıntı yaşanmıştır. Ama Aydın'ın hepsi dolu olur. Buharkent içinde aynı şey söylenebilir. Hakikatten de açıldığı zaman kontenjan sıkıntısı olacaktır. Çünkü öğrenciler buraya gelip burada okumak isteyeceklerdir" şeklinde konuştu.

Buharkent'te daha önce 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu olarak eğitim verilmesini planladıklarını belirten ADÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu da, sağlık ve jeotermale dayalı bölümler talep edeceklerini ifade ederken, öğrenci sayısının artması için de sosyal branşlardan bölüm ilave etmek istediklerini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buharkent ve Kuyucak'a Üniversite Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement