Bülent Tezcan: İzmir 2'nci Bölge Birinci Sıra Adayımız Zeynep Altıok - Son Dakika
Güncel

Bülent Tezcan: İzmir 2'nci Bölge Birinci Sıra Adayımız Zeynep Altıok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday gösterilenlerin listesini Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na ilk olarak sunan parti oldu.

07.04.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday gösterilenlerin listesini Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na ilk olarak sunan parti oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin aday listesini YSK'ya teslim etmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara ve İzmir'de belirlenen birinci ve ikinci bölge adaylarını açıklayan Tezcan, Zeynep Altıok ve Selin Sayek Böke'nin hangi bölgelerden aday olduklarını aktararak "Ankara 1'inci bölge birinci sıra adayımız Gülsün Bilgehan, Ankara 2'nci bölge birinci sıra adayımız Şenal Sarıhan, İzmir 2'nci bölge birinci sıra adayımız Zeynep Altıok, İzmir 1'inci bölge birinci sıra adayımız Selin Sayek Böke arkadaşımız" dedi.

"SANDIKTAN ÇIKANLARIN HİÇBİRİSİNİ DEĞİŞTİRMEDİK"

Yüksek Seçim Kurulu binasında açıklamalarda bulunan Tezcan, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'de 85 seçim çevresinde seçime katılıyoruz. Parti Meclis'imiz toplantısını yaptı. Milletvekili adaylarımızın tamamı belirlendi. Bununla ilgili dosyalarımızı hazırladık ve biraz önce Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettik. CHP olarak Türkiye'de uzun zamandan bu yana bir ilki gerçekleştiriyoruz. 85 seçim çevresinin 55 tanesinde sandık koyup ön seçimle milletvekili adaylarımızı, üyelerimize belirlettik. Sandıktan çıkanların hiçbirisini değiştirmedik. Olduğu gibi YSK'ya hangi sırada çıkmışlarsa takdim ettik. Ayrıca ön seçim yapılan bölgelerde kontenjan adayı diye bilinen 28 merkez adayı da belirlenip özellikle 3 büyük ilde belirlenip listeler tamamlandı ve verildi. CHP olarak bütün seçim çevrelerinde tam liste ile seçime gireceğiz. 100'ün üzerinde kadın adayımız var. Arzumuz önümüzdeki süreçlerde bunu çok daha fazla adaylaştırma sürecinde kadın adaylarını listelerde görebilmek. 10'un üzerinde adayımız genç, 30'un altında genç aday. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlere hazırız. Türkiye'de 7 Haziran demokratik, olgun bir seçim yarışıyla sonuçlanıp bir iktidar değişikliğini müjdelemesini bekliyoruz. Ülkemize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

"ANKARA 2'NCİ BÖLGE ÜÇÜNCÜ SIRA KENTENJAN ADAYININ CHP SÖZCÜSÜ HALUK KOÇ"

Partisinin aday listesinde Ankara 2'nci bölge üçüncü sıra kentenjan adayının CHP Sözcüsü Haluk Koç olduğunu açıklayan Tezcan, "Ankara 1'inci bölge birinci sıra adayımız Gülsün Bilgehan, Ankara 2'nci bölge birinci sıra adayımız Şenal Sarıhan, İzmir 2'nci bölge birinci sıra adayımız Zeynep Altıok, İzmir 1'inci bölge birinci sıra adayımız Selin Sayek Böke arkadaşımız. Ankara 2'nci bölge üçüncü sıra kentenjan adayının ise CHP Sözcüsü Haluk Koç" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Tezcan: İzmir 2'nci Bölge Birinci Sıra Adayımız Zeynep Altıok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement