Bumin'den Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bumin'den Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı

Bumin\'den Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı

Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hulusu Bumin, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

16.05.2016 10:16

Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hulusu Bumin, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bumin, mesajında şu açıklama yer verdi: "Bilindiği üzere 16.05.2006 tarihinde T.B.M.M de kabul edilerek yürürlüğe giren 5502 sayılı kanun ile daha önce SSK-Bağ-Kur ve T.C. Emekli Sandığının yerine kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu 31.05.2006 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı reform kanun ile mevzuat yönünden de SSK-Bağ-Kur ve Emekli Sandığını sosyal güvenlik çatısı altında birleştirerek dağınıklığa aynı zamanda da işçi, esnaf ve memur ayrımına son verilerek norm ve standart birliği sağlanmış, mali açıdan da sürdürülebilir bir sistem kurulmuştur.

Reformla birlikte önemli gelişmeler kaydedilerek çok hızlı bir sürece girilmiş ve ciddi farklılıklar getirilmiştir. İşlemler basitleştirilerek bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmıştır. Kurumumuzda yürütülen iş süreçleri belirlenerek vatandaşlarımıza duyurulmuştur.

Vatandaşların ihtiyaçlarına yerinde hizmet vermek kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği İl Müdürlüklerine bağlı olarak İlçelerimizde de Sosyal Güvenlik Merkezleri açılmış ve açılmaya da devam edilmektedir. İlimizde de Pasinler-Horasan-Tekman-Hınıs-Aşkale-İspir- Oltu ilçelerimizde Merkez Müdürlükleri kurulmuş olup bu ilçelerimiz çevre ilçelerde oturan vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu kuruluş kanunu olan 5502 sayılı yasanın kabul tarihi olan 16 Mayıs tarihini içine alan hafta her yıl Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl 16-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında 10.yılını kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftasında geçen bu süre zarfında uygulamalarda yapılan mevzuatsal düzenlemeler tüm paydaşlarımıza (Sigortalı-,İşveren, Sivil Toplum Kuruluşları-Resmi Kurumlar) anlatılarak Kurumumuzda yürütülmekte olan hizmetlerin değerlendirilmesi, Kurumumuz ile yaşanan sıkıntıların tespit edilmesi ve ileriye dönük bu sıkıntıların giderilmesi amaçlanmaktadır.

Son bir yıl içerisinde sigortalılarımızı, emeklilerimizi ve işverenlerimizi rahatlacak bir çok yasal düzenlemeler getirilmiştir. Bunlardan bazıları emekli olduktan sonra vergi mükellefi olarak çalışanların ödedikleri sosyal güvenlik destek primi kaldırılmış emekli maaşlarında ilave artışlar sağlanmış, bakmakla yükümlü olunan çocukların orta öğrenimini veya yüksek öğrenimini bitirdikleri tarih itibariyle 2 yıl süre ile anne babaları üzerinden sağlık yardımlarından yararlanmaya devam edebilmeleri ve yine Nisan 2016 tarihinden geriye dönük 25 yaşına kadar öğrenim gördüğüne bakılıp bakılmaksızın genel sağlık sigortasına borcu olanların borçlarının silindiği, işverenlerimize yönelik yüz liralık prim desteği on işçi çalıştırma şartı aranmaksızın Altı puanlık prim indirimi,diğer teşvik yasaları yürürlüğe girmiş ve asgari ücret %30 arttırılmıştır.

Kurumumuzun tüm kademe çalışanları olarak yoğun bir iş temposu ile vatandaşlarımıza hizmet etmenin gururu ve coşkusu ile devamlı kendimizi yenileyerek, iş süreçlerini kısaltarak vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde çalışanlara, emeklilere ve işverenlerimize hizmet sunmaktayız.

Kurumumuzun en önemli gördüğü kayıt dışı ile mücadele ve prim tahsilat oranlarının yükseltilmesi ile emekli aylıklarının en kısa sürede bağlanması önceliklerimizdendir. Yine Kurumumuzdan yersiz ödemelere sebep olan hayali çalışmalar, sağlıktaki usulsüz faturalandırmalar, muvazaalı boşanmalar üzerinde de aralıksız takibimiz sürmektedir.

Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza hizmet veren Kurumumuzdan vatandaşlarımızın memnuniyet oranını % 76 olup bu oranı daha da artırmayı ve kamu kuruluşları içerisinde memnuniyet oranı en yüksek kurum olmayı hedeflemekteyiz.

Sosyal Güvenlik Haftası vesilesi ile özveri ve inançla çalışan personelimizle başta tüm sigortalılarımızın,emeklilerimizin ve işverenlerimizin olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bumin'den Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement