Burdur'da Ahilik Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Ahilik Anlatıldı

Burdur\'da Ahilik Anlatıldı

Burdur'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, Ahilik kültürü anlatıldı.

16.05.2015 13:55

Burdur'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, Ahilik kültürü anlatıldı. Şed Kuşatma töreninin sahnelendiği etkinlikte, Yılın Ahisi'ne ödülü verildi.

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Burdur Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. Ulu Cami önündeki alanda yapılan törene, Vali Hasan Kürklü, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Çağlar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, Ahiliğin, Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli'nin değerleriyle kurulan esnaf dayanışma teşkilatı olduğunu söyledi. Vali Kürklü, "Aslen Horasan kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu'da yaşayan Müslüman Türk halkının sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını insan meziyetlerine göre düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kuralları vardır. Günümüzde esnaf odalarına benzeyen bir işlevi olan ahilik, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardımseverliğin kısaca bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo- ekonomik bir düzendir" dedi.

Diğer protokol üyelerinin de konuşmalarının ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ekibi tarafından 'Şed Kuşatma' töreni sahnelendi. Törende, Burdur'da Yılın Ahisi seçilen 1962 yılından bu yana lokantacılık yapan ve birçok çırak yetiştiren Ali Ünver'e, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekteri Hüseyin Başıbüyük tarafından cübbesi giydirildi. Ünver plaketini ise Vali Hasan Kürklü'den aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Ahilik Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement