Bursa Ak Parti?nin Engelli Adayı Karaburun: Siyasi Hayatım Geçirdiğim Kaza ile Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa Ak Parti?nin Engelli Adayı Karaburun: Siyasi Hayatım Geçirdiğim Kaza ile Başladı

Bursa Ak Parti?nin Engelli Adayı Karaburun: Siyasi Hayatım Geçirdiğim Kaza ile Başladı

7 HAZİRAN'da yapılacak 25'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti'nin Bursa listesinin dokuzuncu sırasında yer alan milletvekili adayı Bennur Karaburun, aday olma sürecinde yaşadıklarını anlattı.

08.04.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 HAZİRAN'da yapılacak 25'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti'nin Bursa listesinin dokuzuncu sırasında yer alan milletvekili adayı Bennur Karaburun, aday olma sürecinde yaşadıklarını anlattı. Yağmur altında engelli arabasıyla giderken görüntülenen Karaburun, 'Siyasi hayatım fotoğrafla değil geçirdiğim kazayla başladı' dedi.

Dün seçmen listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesinin ardından Ak Parti'den dokuzuncu sıra adayı olan engelli Bennur Karaburun, siyasete atılma öyküsünü anlattı. Yağmurda engelli arabasıyla giderken çekilen fotoğraf sayesinde milletvekili adayı olduğu yönündeki haberleri değerlendiren Karaburun, 1996'da trafik kazası geçirdikten sonra 5,5 ay yoğun bakımda kaldığını söyledi. Ameliyat olmak için Amerika'da bazı kişilerle yazışmalar yaptığı kaydeden Karaburun, Almanya, Çin'le kök hücreye dair araştırmalar yaptım. Daha sonra kendi ülkemde kök hücre ameliyatı oldum. Sağlık Bakanlığımız beni yakından takip etmeye başladı. Sonra Ak Parti'yle bilimsel içerikli yazılar yazmaya başladım. 2012'de Erdoğan Bursa'ya geldiğinde görüştüm bana çok büyük destek verdi. 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geldiğinde kendilerine bu ülkeye kendisi gibi hizmet etmek istediğimi söyledim. Bana özgeçmişimi göndermemi söyledi. Özgeçmişim çok dikkat çekici geldi onlara. Başarılı bir hayattan sonra siyasete girdim. Aslında kazadan sonra ben hep siyasetin içinde yer aldım. Sadece ön planda değildim arka planda kaldım hep? dedi.

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Geçtiğimiz yıllarda çekilen fotoğraf karesinin hikayesini anlatan Karaburun, 'O gün benim tekerlekli sandalyem arıza yapmıştı. Tamir etmek için Uluyol Caddesi'ne gitmiştim. O sırada yağmur şiddetlendi. Bir bayan arkadaş şemsiyesini bize verdi. Ondan sonra arkadaşımla birlikte yürürken fotoğrafımı çektiler. Bu resmin arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir tanışmamız olmadı. Daha öncesinden tanışıklığımız vardı zaten cumhurbaşkanımızla şeklinde konuştu.

'BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞMAYA HAZIRIM

Eskiden beri siyasete girmek istediğini söyleyen Karaburun, 'Herkesin başladığı süreç gibi başvurumu yaptım. Milletvekili olup meclise girmeyi istiyorum. Ama birinci sırada da olsa, 18, sırada da olsa Ak Parti'deki her birey canı gönülden çalışıyor. Bu ülke için çalışmaya hazırım ifadelerini kullandı.

İktidar partisiyle engellileri pozitif ayrımcılık getirildiğini hatırlatan Karaburun, 'Bende engelliler için bütün engelleri kaldırmaya çalışacağım. Sadece engelliler değil engelsiz olanların da engellerini kaldırmak için çalışacağım dedi.

Yaşadığı kazayı duygulu sözlerle anlatan Karaburun, '1996 yılında araçla Çatalfırın'dan aşağı uçtum. Hava yağışlıydı ve aracı kendim kullanıyordum. O esnada boynum kırıldı. Solunum cihazına bağlıydım. Kemal Kılıçdaroğlu SSK'nın başında iken ben yoğun bakımda yatıyordum ve annemle babam sabahın 5'inde kalkıp ilaç kuyruklarında benim ilacımı almak için çabalarlardı. 'Bugün bizim kızımızın acısını dindirebilecek miyiz" diye sırada saatlerce beklerdi. Bende yoğun bakımda iken 'Acaba bugün o ilaç gelecek benim acım dinecek mi diye beklerdim. Biz çok zorluklar gördük. Ama bu partiyle her şeyin çok daha güzel olduğunu gördük. Benim Ak Partiye karşı bir vefa borcum var. Bunu ödemek için elimden geleni yapacağız şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da adaylık sürecinde kendisine destek verdiğini söyleyen Karaburun, Müezzinoğlu'yla çalışmaktan gurur duyacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Ak Parti?nin Engelli Adayı Karaburun: Siyasi Hayatım Geçirdiğim Kaza ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement