Bursa Ak Partili Yıldırım Amaç Barış Sürecini Baltalamak - Son Dakika
Güncel

Bursa Ak Partili Yıldırım Amaç Barış Sürecini Baltalamak

Bursa Ak Partili Yıldırım Amaç Barış Sürecini Baltalamak

Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, IŞİD'in Erbil ve Kobani'ye girmesinin nedeni barış sürecini baltalamak, İmralı'nın kafasını karıştırmaktır.

08.10.2014 14:36

Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, IŞİD'in Erbil ve Kobani'ye girmesinin nedeni barış sürecini baltalamak, İmralı'nın kafasını karıştırmaktır. ABD'nin ve uluslararası koalisyonun amacı IŞİD'i yok etmek değildir. Kontrol altına almaktır. Bölgede süper güç olmaya yönelen yeni Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik bir harekettir dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım, iki yıldır tüm provokatif eylemlere karşı partisinin gerilim yaratmayan bir politika izlediğini söyledi. Türkiye'de kardeşlik ortamından rahatsız olanların rahat durmadığını belirten Yıldırım, Gezi Parkı olayları, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile başlayan provokasyonların dün de devam ettiğini kaydetti. Şehirlerin savaş alanına çevrilmeye çalışıldığını ifade eden Yıldırım, HDP'nin ilkesiz ve iki yüzlü bir politika izlediğini söyledi.

'BU ATEŞ ÖNCE SİZİ YAKAR'

CHP'nin de HDP'nin kuyruğuna takıldığını savunan Yıldırım, Bütün bölgede seferberlik ilan eden ülkemizde terörü körüklemek çılgınlık. Bursa'da olaylar emniyetimizin soğuk kanlı ve metanetli davranışı ile sukünetle sona erdi. Ufak çapta tahribatlardan öteye geçmedi. Tüm emniyet mensuplarını kutluyorum. Türkiye bölgede çok nazik durumu gören bir ülkedir. 'Kobani Kobani' diyenlerin tezkere onaylanırken nasıl iki yüzlü bir politika izlediklerini gördük. Tezkereye karşı oy kullandılar ve bunu açıkça kamuoyuna açıkladılar. HDP şimdi terör örgütü PKK ile şehirleri ateşe vermeye çalışıyor. Unutmayı bu ateş önce sizi yakar dedi.

'DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN SABRINI ZORLAMAYIN'

IŞİD'den kaçanların Türkiye'de Mehmetçiğin şefkatli ellerini görmemelerinin nankörlük olduğunu söyleyen Bedrettin Yıldırım, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu ve buna pabuç bırakmayacağını vurguladı. Türkiye'de eylem yapanların Esad ve IŞİD ile savaşmasını öneren Yıldırım, Barış ortamını bozmayın devletimizin ve milletimizin sabrını zorlamayın. Ortamı germeyin. Adam gibi oturun yerinize, büyük Türk devletinin yapacaklarını görün diye konuştu.

'IŞİD'İN SALDIRMASI TESADÜF DEĞİL'

Sınırda taş atan Van Milletvekili Aysel Tuğluk'u da eleştiren Yıldırım, Tuğluk'un'un tam bir nankörlük örneği sergilediğini söyledi. IŞİD'in modern katillerden oluşan eli kanlı bir terör örgütü olduğunu kaydeden Yıldırım, başını Batı'nın çektiği modern El- Kaide örgütü olduğunu dile getirdi. El- Kaide'nin İslam coğrafyasını yönetmek için kurulduğunu ifade eden Yıldırım, Bu örgütün kuruluşu bile muamma. Batılılara İslami fobi için geniş manevra alanı sağlıyor. Çözüm sürecinin olgunlaştığı, silahların bırakıldığı, Öcalan'ın 'müzakere sürecine geçtik' açıklamalarına rağmen bu hadiselerin körüklenmesi düşündürücü. Türkiye tarafı barış sürecine katkı sağlıyor. Silahların bırakılacağı tarihler belirleniyor. Köye dönüşlerin, psikolojik ve sosyolojik rehabilitasyon ortamlarının hazırlandığı ortamda bu hadiselerin ülkelerimizde körüklenmesi, IŞİD'in Kobani'ye saldırması hiç de tesadüf değil. IŞİD'in Erbil ve Kobani'ye girmesinin nedeni barış sürecini baltalamak, İmralı'nın kafasını karıştırmaktır. ABD'nin ve uluslararası koalisyonun amacı IŞİD'i YÖK etmek değildir. Kontrol altına almaktır. Bölgede süper güç olmaya yönelen yeni Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik bir harekettir. Türk ve Kürt kardeşliğinin önünü kesmektir. Bunlar karşısında hükümetimizin ve milletimizin basireti üstesinden gelecektir dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, yaşanan olayların devam etmesi durumunda terörle mücadele yasasının da yeniden ele alınabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Ak Partili Yıldırım Amaç Barış Sürecini Baltalamak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement