Bursa'dan Dünyaya Birlik Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bursa'dan Dünyaya Birlik Mesajı

Bursa\'dan Dünyaya Birlik Mesajı

‘9. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali’nin konuğu olan halk oyunları ekipleri, Bursa’dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajları gönderdi.

08.09.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'9. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali'nin konuğu olan halk oyunları ekipleri, Bursa'dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajları gönderdi.

'9. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali' için Arnavutluk, Bosna-Hersek, Saraybosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve KKTC'den gelen halk oyunları ekiplerinin temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi BURULAŞ'taki makamında ziyaret etti. Toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada dansçılar, Balkan ülkelerine verdiği destekten ötürü Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeş ülkelere desteğin süreceğini belirterek, "Bursa ve Türkiye olarak Balkanların yanında yer almaya, dostlarımızın mutluluğuna ortak olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bursa'nın her zaman kardeşlik ilişkilerine önem veren bir kent olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Dostlarımızı burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bursa'da güzel bir organizasyona imza atıldı. Bu tür organizasyonları, dostluk ve kardeşlik ilişkilerini, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını geliştirdiğinden dolayı fırsat olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, "Bursa için Balkanlar, Balkanlar için de Bursa çok önemli. Bursa, Balkanlar başta olmak üzere komşu ülkelerle Türkiye arasında dostluk köprüsü kurdu. Balkanlardaki ecdat yadigarı eserlerin de gün yüzüne çıkarılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi olarak bu ilişkilerin devamı için gereken desteği vermeye devam ediyoruz. Önemli olan dostlarımızın mutluluğudur, Türkiye her zaman dostlarının yanındadır" diye konuştu.

Karadağ Milletvekili İzzet Braliç'in de bulunduğu toplantıya katılan Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, Başkan Altepe'ye Türkçe yazılı teşekkür plaketi verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'dan Dünyaya Birlik Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement