Bursa Didem ve Ezgi?nin Öyküsü Belgesel Oldu - Son Dakika
Güncel

Bursa Didem ve Ezgi?nin Öyküsü Belgesel Oldu

Bursa Didem ve Ezgi?nin Öyküsü Belgesel Oldu

Bursa'da, 2010 yılında, yolun karşısına geçmek isterken minibüs çarpması sonucu yaşamlarını yitiren 15 yaşındaki lise öğrencileri Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'u anlatan belgesel hazırlandı.

20.11.2014 15:15

Bursa'da, 2010 yılında, yolun karşısına geçmek isterken minibüs çarpması sonucu yaşamlarını yitiren 15 yaşındaki lise öğrencileri Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'u anlatan belgesel hazırlandı. Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Okan Temizarabacı ile 8 arkadaşının bu acı olayı anlattığı 'Yolda' adlı belgesel izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin Türkiye'de yürürlüğe girişinin 24'inci yıldönümünde Nilüfer Belediyesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği anlamlı bir etkinliğe imza attı. Konak Kültürevi'nde Çocuk Hakları Günü nedeniyle 'Trafik kazaları' konulu konferans düzenlendi ve ardından bu konuyla ilgili 9 üniversite öğrencisinin hazırladığı belgesel izlenime sunuldu. Belgeselde Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 4 yıl önce trafik kazasında hayatlarını kaybeden okul arkadaşları Ezgi Nil Topuz ve Didem Nil Çakar'ın ardında bıraktığı büyük acı konu edildi.

ÖĞRENCİLERİN BELGESELİ AĞLATTI

Ezgi Nil Topuz ve Didem Zeynep Çakar'ın hayatını kaybetmesinden çok etkilenen Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Okan Temizarabacı ile 8 arkadaşı bu acı olayı bir belgesel haline getirerek izleyici ile buluşturdu.

Okan Temizarabacı'nın yönetmenliğini yaptığı 34 dakikalık belgeselde 2004 yılında 8 yaşındaki kızları İlay'ı trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Zeynep ve Saffet Topuz'un, 2010 yılında bu defa büyük kızları Ezgi Nil Topuzu'u yine trafik kazasında kaybetmeleriyle katlanan acıları kendi ağızlarından anlatılıyor.

İki çocuğunu da trafik kazasında kaybeden bir anne ve babanın yaşadıkları solandaki izleyicilere de duygu dolu anlar yaşattı. İzleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı gösterimin ardından, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Dülger, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Avukat Nevin Canbaz ve Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Trafik Planlama Mühendisi Emel Yorulmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı 'trafik kazaları' konulu konferans düzenlendi. Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunanlara plaket verildi.

SÜRÜCÜ 5 YIL HAPSE MAHKUM OLDU

Nilüfer İlçesi İzmir Yolu üzerinde 25 Kasım 2010'da meydana gelen kazada, Fatih Lisesi Fen Bölümü 2'nci sınıfta okuyan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, İzmir Yolu üzerinde yolun karşısına isterken Güner Çalışkan yönetimindeki 16 GD 730 plakalı minibüs çarptı. Yaralanan öğrenciler olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla yakında bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen ağır yaralanan Didem Zeynep Çakar olay günü, yanında bulunan arkadaşı Ezgi Nil Topuz ise 12 gün sonra yaşamını yitirdi. Devam eden mahkeme süreci sonunda minibüs sürücüsü Güner Çalışkan, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra üstgeçit yapılan bölgeyi aileleri her ölüm yıldönümünde ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Didem ve Ezgi?nin Öyküsü Belgesel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ayşegül D: ALLAHım rahmet eylesin ailelere sabırlar diliyorum belgeseli nasıl izleyebiliriz bilgi verirseniz memnun olurum DUALARIMIZI okuyoruz kızlarımıza 0 0 Yanıtla

Advertisement