Bursa - Mültecileri Taşıyan Minibüs Şoförü Yolda Bir Sürücüyle Tartışınca Umut Yolculuğu Bursa'da... - Son Dakika
Güncel

Bursa - Mültecileri Taşıyan Minibüs Şoförü Yolda Bir Sürücüyle Tartışınca Umut Yolculuğu Bursa'da...

Bursa - Mültecileri Taşıyan Minibüs Şoförü Yolda Bir Sürücüyle Tartışınca Umut Yolculuğu Bursa\'da...

Bursa'da trafikte bir vatandaşla tartışan mülteci taşıyan minibüsün şoförü, vatandaşın polise ihbar etmesi üzerine, minibüsü yolda bırakarak kayıplara karıştı.

07.02.2016 07:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da trafikte bir vatandaşla tartışan mülteci taşıyan minibüsün şoförü, vatandaşın polise ihbar etmesi üzerine, minibüsü yolda bırakarak kayıplara karıştı. Minibüsün içindeki kadın ve çocukların da bulunduğu 34 mülteci Bursa Emniyet Müdürlüğü Osmangazi Asayiş ekipleri tarafından ele geçirildi.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü mahallesinde bulunan Zübeyde Hanım caddesinde meydana gelen olayda 34 LV 5689 plakalı minibüs şoförü ile bir otomobil sürücüsü arasında yol verme sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesinin ardından otomobil sürücüsünün 155'i araması üzerine minibüs şoförü olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen ve minibüsün içindeki mültecilerle karşılaşan polis ekipleri, minibüs içerisinde yaptığı araştırmada çok sayıda can yeleğine rastladı. Polis olay yerinde incelemelerinin ardından, 2'si bebek, 5'i çocuk, 7'si kadın olmak üzere 34 mülteciyi minibüs ile Çekirge Polis Merkezi'ne getirdi. Burada alınan ifadelerinde mültecilerin hepsinin Afganistanlı oldukları, İran üzerinden Türkiye'ye girdikleri öğrenildi. Ağrı Doğubayazıt'tan Türkiye'ye giriş yapan mülteciler, İstanbul'a gelerek burada bir süre bekledikten sonra Bursa üzerinden İzmir'e giderek botlarla Yunanistan'a geçecekleri bilgilerine ulaşıldı. Kişi başı 2 bin dolar verdiklerini söyleyen mülteciler, insan tacirlerinin isimlerini ve kim olduklarını bilmediklerini belirtti. Bu sırada bir mültecinin bebeği, ateşinin yükselmesi nedeniyle rahatsızlanınca polis merkezine ambulans çağrıldı. Buraya gelen 112 ekipleri bebeğe gerekli müdahalelerde bulundu. İfadelerinin ardından sağlık kontrolü için Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürülen mülteciler, daha sonra yapılan işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

POLİS İLAÇ ALDI, KARINLARINI DOYURDU

Sağlık kontrolü sırasında hastalığı olduğu belirlenen bazı mültecilerin ilaçlarını polis ekipleri alırken, karınlarının aç olduğunu belirtmeleri üzerine ekipler polis merkezine yemek getirdi.

Polis Merkezinde bazı mültecilerin 'Bizi Afganistan'a göndermeyin, orada bizi öldüreceklerö dediği öğrenildi.

Polis ekipleri kaçan minibüs şoförünü bulmak için çalşmalarına devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Mültecileri Taşıyan Minibüs Şoförü Yolda Bir Sürücüyle Tartışınca Umut Yolculuğu Bursa'da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement