Bursa Şehir Logosuna Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Bursa Şehir Logosuna Kavuşuyor

Bursa Şehir Logosuna Kavuşuyor

Tarihi mirası, kültürel değerleri ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Uluşehir Bursa, şehir logosuna kavuşuyor.

15.10.2014 11:44  Güncelleme: 11:47

Bursa Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri... Tarih, kültür, doğa, turizm, sanat, mutfak, sanayi, tarım... Büyüklük, gelişmişlik, zenginlik vb... alanlarda Türkiye'nin ilk 5 şehri içinde. Uzun bir maratonun ardından Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri'nin Unesco Dünya Mirası olarak tescil edilmesiyle turizmdeki konumu daha da güçlendi. Bursa, halen Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) Türkiye'den kabul edilen ilk ve tek şehir olma özelliğini koruyor.

Markalaşma yolunda önemli bir adım

Bursa meraklısından gezginine, şifa arayanından araştırmacısına; adrenalin Tutkunlarından, entelektüeline kadar herkes için büyük bir cazibe merkezi... Bursa'nın değerlerini tanıtmak amacıyla 2009'da kurulan Bursa Turizm Kültür Tanıtma Birliği, şehir markaları yönetim çalışmalarına hız verdi. Şehir markasının geliştirilmesi yolundaki önemli adımlardan biri olan Bursa Şehir Logosu, Birlik öncülüğünde hazırlandı…

'Bursa'nın değerlerini dünyaya arz ediyoruz.'

Aynı zamanda Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanı olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'nın önemli destinasyonlarının dünya kültür mirası olarak tescil edilmesiyle, Bursa'nın cazibesinin daha da arttığını belirtti. Bu yeni imkanlardan faydalanmak, Bursa'nın değerlerini dünyaya sunmak amacıyla takip eden dönemde, daha çok tanıtım, daha çok iletişim yapılacağını ifade etti.

İletişimde dil birliği

Bu tanıtımlarda kullanılmak üzere, Bursa'nın iletişimde dil birliğini temsil edecek bir şehir logosuna ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu: '' Şehir logosu hazırlıklarımızı tamamladık. Şehir logomuzu belirlerken, Bursa'daki hiçbir değeri arka plana atmamayı, bütün değerlerimizle bağ kurmayı, medeni mirasımızın temsilini, Türkiye'nin tanıtım diliyle yakınlığı, kökü mazide yeniyi bulmayı amaçladık.'' dedi.

Bursa'nın ve Bursa markalarının ortak sembolü

Şehir Logosunun, üstünde bulunduğu her değerin Bursa'ya ait olduğunu, Bursa'da üretildiğini, Bursa ve Bursa markalarının ortak sembolü olacağını ifade eden

Vali Karaloğlu, logonun tanıtımının 22 Ekim Çarşamba günü Merinos AKKM,

Orhan Gazi Salonunda saat 10.30'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Şehir Logosuna Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement