Büyük Önder Atatürk Törenlerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk Törenlerle Anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da törenlerle anıldı.

10.11.2014 13:08  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da törenlerle anıldı.

Bursa'da Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Münir Karaloğlu, Bursa Merkez Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, anıta çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Törene kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler ve öğrenciler katıldı.

Vali Karaloğlu ile beraberindekiler, tören sonrası Bursa Kent Müzesindeki Büyükşehir Belediyesi ve Atlas Tarih dergisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Özel Fotoğraflarla Atatürk'ün Son Yolculuğu" sergisinin açılışını yaptı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, "Anma etkinlikleri çerçevesinde Bursa Kent Müzesi'nde Gazi'nin vefatından sonra İstanbul'dan Ankara'ya kadar olan yolculuğunun fotoğrafları olan bir koleksiyonu gezdik. O günkü gazetelerden ve o yolculukla ilgili çekilmiş resimlerden oluşan çok orijinal bir koleksiyonu gezdik. Bu fotoğrafları müzeye bağışlayan ve bu organizasyonu yapan Büyükşehir Belediyesini kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve o dönemi unutmadan, unutturmadan gelecek kuşaklara taşımamız lazım. Bu da ancak bu yollarla olur. Güzel bir arşiv. Ben bütün Bursalıların özellikle gençlerimizin bu sergiyi gezmelerini arzu ediyorum" diye konuştu.

Vali Karaloğlu ile beraberindekiler, daha sonra Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ile Bursa Anadolu Lisesinin Tayyare Kültür Merkezinde düzenlediği anma programına katıldı.

Balıkesir

Balıkesir'deki tören, Valilik, Garnizon ve Okullar Komutanlığı ile Büyükşehir Belediye çelenginin Atatürk Anıtı'na sunumuyla başladı. Bu arada, törende iki anaokulu öğrencisinin de kendi yaptıkları çelengi anıta sunması ilgi topladı. Vali Mustafa Yaman, iki küçük öğrenciyi çelenk koymalarının ardından yanına çağırıp sevdi.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı'nda törende ilk olarak Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından CHP ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerince anıta çelenk bırakıldı.

Yalova

Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Belediye Başkanı Vefa Salman ve siyasi partiler, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra tören, Yalova Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti.

Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Oymak, 10 Kasımlara matem olmaktan çok, Atatürk'ü anma ve düşünme günü olarak baktıklarını belirterek, başta Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Törene, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk Törenlerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement