Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, Elbistan, Afşin, Göksun ve Andırın ilçelerinde tören düzenlendi.

10.11.2014 15:34  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, Elbistan, Afşin, Göksun ve Andırın ilçelerinde tören düzenlendi.

Elbistan'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma etkinliğine Kaymakam Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Belediye Başkan Vekili Necati Kul, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli ve diğer ilgililer katıldı.

Atatürk Anıtına kaymakamlık, jandarma ve  belediye tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk bırakılmasının ardından, sirenler çaldı, saygı duruşu gerçekleştirildi. Türk bayrağı göndere çekildikten sonra yarıya indirildi.

Göksun

Göksun ilçesinde, ilk tören Göksun Hükümet Konağı bahçesinde düzenlendi. Buradaki törende, İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Askerlik Şubesi Başkan Personel Yüzbaşı Ali Arı ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında belediye hoparlörlerinden siren çalındı.

Daha sonra Göksun Anadolu Lisesi tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonunda düzenlenen törende, Okul Müdürü Ali Teltik günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, Sarı Zeybek gösterisi ve Atatürk Oratoryosu seslendirildi. Atatürk'ün son nefesini verdiği anı anlatan tiyatro öğrenciler tarafından sahnelendi.

Andırın

Andırın  ilçesinde, Andırın Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Keysan ve Belediye Başkanı Baki Tezcan'ın Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünce Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen törende, okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yeşim Tilki, günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yaptı.

Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından 10 Kasım kapsamında düzenlenen resim şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilerin ödülleri, Kaymakam Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve Emniyet Amiri Cafer Tayyar Buğrul tarafından verildi

Afşin

Afşin  ilçesinde, Afşin Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtındaki tören, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir ve Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş'ın çelenk sunumuyla başladı.

Daha sonra, TEAŞ İstiklal Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, TEAŞ İstiklal Ortaokulu Müdürü Rıfat Emiroğlu, günün önemini belirten konuşmayı yaptı.

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve kompozisyonların ardından, "Fotoğraflarla Atatürk" konulu slayt izletildi.

Program, Atatürk'ün sevdiği şarkıların dinlenmesiyle son buldu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement