Büyükçekmece, Termal Su ile Isınmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece, Termal Su ile Isınmaya Hazırlanıyor

Büyükçekmece, Termal Su ile Isınmaya Hazırlanıyor

Büyükçekmece’de termal su bulunması üzerine evlerin çok ucuza ısınabileceğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yeterli rezerv çıkması durumunda jeotermal altyapıyı kurarak evleri termal su kaynağı ile ısıtabiliriz” dedi.

27.03.2014 10:25

Büyükçekmece'de termal su bulunması üzerine evlerin çok ucuza ısınabileceğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Yeterli rezerv çıkması durumunda jeotermal altyapıyı kurarak evleri termal su kaynağı ile ısıtabiliriz" dedi.

Büyükçekmece'de, Türkiye'de son zamanlarda yaygın olarak kullanımına başlanan ve konutların ısıtılmasında, tarımda, seracılıkta, kültür balıkçılığı ve turizm alanında kullanılabilen jeotermal enerji rezervi bulundu. Dünyanın en çevreci ve en ekonomik enerji kaynağı olan jeotermal enerjinin Büyükçekmece'de uygulamaya geçirilebilmesi için araştırma çalışmalarını başlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "TÜBITAK ile birlikte 7 yıl süren araştırmalarımız sonucunda TÜYAP Fuar Merkezi'nden Çakmaklı'ya kadar olan bölgede Yalova'daki termal su ile eşdeğerde olan kaynak saptandı. Şimdi rezervin ne kadar olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Yeterli rezervin bulunması durumunda, Büyükçekmece'deki evler jeotermal enerji ile ısıtılabilir" dedi.

"BÜYÜKÇEKMECE'Yİ TERMAL SUYLA ISITACAĞIZ"

Bölgedeki kaynağın miktarının belirlenmesinin ardından hemen harekete geçmek üzere çalışmaları şimdiden başlatan Başkan Akgün, "Jeotermal enerji, Ege'nin birçok bölgesinde, İç Anadolu'da ve Batı Karadeniz bölgelerinde kullanılıyor. Özellikle İzmir'in Balçova İlçesi'nde doğalgaz kullanımı kalmadı denecek kadar düştü. 7 yıldan bu yana TÜBITAK ile birlikte yürüttüğümüz araştırmalar sonucunda önemli bir rezerv bulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TÜYAP Fuar Merkezi'nin bulunduğu bölümden Çakmaklı'ya kadar olan arazileri, otellerin ve üniversitelerin yapılacağı şekilde planladık. Şimdi de termal su ile Büyükçekmece'yi ısıtabilmenin araştırmalarını yapmaya başladık. Rezerv miktarının belirlenmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece, Termal Su ile Isınmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement