Büyükşehir Belediyesi'nde Yatırımların Temelleri Atıldı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nde Yatırımların Temelleri Atıldı

Büyükşehir Belediyesi\'nde Yatırımların Temelleri Atıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Devlet Hastanesi Kavşağı, Emniyet Kavşağı, Çocuk Köyü projelerinin temel atımı ve arazöz dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

27.05.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Devlet Hastanesi Kavşağı, Emniyet Kavşağı, Çocuk Köyü projelerinin temel atımı ve arazöz dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Milletvekilli adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur yaptığı konuşmada "AK Parti iktidarı ile darbelerin son bulduğu, darbelerin konuşulmadığı bir döneme geldik. İnşallah 7 Haziran seçimleriyle de darbe zihniyeti tamamen toprağa gömülecek. Bu gün sabahtan itibaren yoğun bir gün geçiriyoruz. Hayvan barınağı temelini attık. Susurluk'ta Buzağlık Köprüsünün temelini attık. İnşallah onlar 11. ayda tamamlanacak. Buralar için para problemi yok. Müteeahit bir ekip daha getirerek çok kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Karesi ve Altıeylül Belediyelerimizin haşerelerle ilgili çalışmaları başladı. Türkiye'deki bütün mücadelelere örnek olacak bir mücadele. Daha sonra KÜÇÜKSAN ile ilgili bazı spekülasyonlar var. Oranın genel kuruluna katıldık. Deniliyor ki 1/100 binlik haritalarda KÜÇÜKSAN kahverengi lekeyle renklendirilmiş. Büyükşehir buraya el koyacak alacak ve buradan kaldırılacak deniliyormuş, esnafı tedirgin ediyorlar. Ama kesinlikle böyle bir şey yok. Çünkü 1/100 binlik haritalarda kahverengi lekeler tamamen imar uygulaması olan yerleşim alanlarını gösterdiği için yapılmış. Orada da esnafımıza böyle bir düşüncemizin olmadığını herkesin rahat olması gerektiğini söyledik. 172 esnafımızda tapularını alıyor. İnşallah bu kavşakta buradan başlayacak emniyetten, hastane kavşağına buradan da Altıeylül kavşağı daha sonra yapılacak istasyon meydanındaki kavşak düzenlemesi, doğumevi kavşağı ile devam edecek. Yani bütün hedefimiz Bursa Bandırma istikametinden gelen araçlar hiç kırmızı ışığa rastlamadan Adliye sarayına kadar gidebilsinler. Su arazözlerini de daha çok kırsal mahallelerimize muhtarlarımza dağıtıyoruz. Hem sulamada hemde yangın söndürmede kullanıyor. 100 metreye kadar hortum var. Suyu tazikli şekilde atabiliyor. 2009'da 15 tanker dağıtılmış, 2010'da 63, 2011'de 32, 2012'20, 2013'de 91, 2014'de 50. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 130 mahallemize tanker dağıtıyoruz" dedi.

Vali Mustafa Yaman ise "Bugün Büyükşehir'in yapmış olduğu hizmetler ve atacağı temellerin bir kısmıda çocuklar için. Çocuklar bizim için çok önemli, bizim geleceğimiz. Çocuk Köyü gerçekten çok önemli. Onların rahat edip huzurla yaşayabilecekleri bu tür mekanlarında önemi var. Balıkesir huzurlu bir şehir, mutlu insanların şehri"şeklimde konuştu.

Okunan dualrın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce Devlet Hastanesi Kavşağı, Emniyet Kavşağı, Çocuk Köyü'nün temellerinin atımının ardından tören kırsal mahalle muhtarlarına arazöz dağıtımı ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nde Yatırımların Temelleri Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement