Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Şanlıurfa'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Şanlıurfa'da Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Şanlıurfa\'da Açıklaması

"Göbeklitepe'nin Türkiye ve dünyada günümüze taşınması noktasındaki mücadele ve gayretler, inanıyorum ki bir başka sloganı da ortaya çıkaracak; Gez dünyayı gör Urfa'yı"

24.11.2013 16:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Göbeklitepe'nin Türkiye ve dünyada günümüze taşınması noktasındaki mücadele ve gayretler, inanıyorum ki bir başka sloganı da ortaya çıkaracak; Gez dünyayı gör Urfa'yı" dedi.

Bakan Çelik, Vali Kemallettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Göbeklitepe konulu serginin açılış törenine katıldı.

Fotoğraf sanatçısı Zekai Demir'in çektiği fotoğrafları seramik üzerine yansıttığı 25 eserin açılışında konuşan Bakan Çelik, Şanlıurfa'nın adeta medeniyetlerin kavşağı olduğunu ve açık hava müzesi konumunda bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın birçok tarihi mekanların olduğu bir kent olduğunu ifade eden Çelik, "Ancak son yıllarda farkına varabildiğimiz Göbeklitepe, Türkiye ve dünyaya tanıtımakta zorlandığımız tarihi bir mekan. Geçmişi 12 bin yıla dayanan Göbeklitepe'nin Türkiye ve dünyada günümüze taşınması noktasındaki mücadele ve gayretler, inanıyorum ki bir başka sloganı da ortaya çıkaracak; Gez dünyayı gör Urfa'yı" şeklinde konuştu.

"Gez dünyayı gör Konya'yı" sözüne hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Geriye doğru 12 bin yıl gidince artık Urfa'yı dünya insanlığının görmesi için her türlü altyapı ve zeminin hazır olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şanlıurfa'yı çok seviyorum ve seçimlerden bu yana kendimi Şanlıurfalı olarak görüyorum. Her geçen gün daha çok Urfalıları sevmeye başladım. Neden?  İnsanı iyi, Kürt var, Türk var, Arap var ne ararsanız var ırk olarak ama bu kentte huzur var, barış var, dostluk var, kardeşlik var."

Sergi açılışının ardından Bakan Çelik ile Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e plaket verildi.

Açılışa AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, Mehmet Akyürek ve Emin Önen ile davetliler katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Şanlıurfa'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement