Çanakkale - Çanakkaleli Şehidin İsminin Verildiği Park Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Çanakkaleli Şehidin İsminin Verildiği Park Açıldı

Çanakkale - Çanakkaleli Şehidin İsminin Verildiği Park Açıldı

Çanakkaleli şehidin isminin verildiği park açıldıÇANAKKALELİ şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru'nun isminin verildiği Barbaros Mahallesi'ndeki çocuk parkı, törenle açıldı.

03.06.2016 17:29

Çanakkaleli şehidin isminin verildiği park açıldı

ÇANAKKALELİ şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru'nun isminin verildiği Barbaros Mahallesi'ndeki çocuk parkı, törenle açıldı. Annesi Azime Duru'nun da katıldığı törede konuşan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Şehitlerimize elbette ki sonuna dek sahip çıkacağız. Ama biz şehidimize sahip çıkmaktan öte artık şehit istemiyoruz. Ülkede birlik, bütünlük ve barış istiyoruz. Ama şahadet varsa buna da boynumuz kıldan incedir. İcap ederse biz de şehit oluruz. Yeter ki vatan sağ olsun" dedi.

Ezine'ye bağlı Kayacık Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Onbaşı Fatih Duru, gecen yıl 6 Eylül'de Hakkari'nin Dağlıca İlçesi'nde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düştü. Şehit, memleketinde toprağa verildi. Çanakkale Belediyesi ise şehit Fatih Duru'ya vefasını, Barbaros Mahallesi'nde yeni düzenlediği çocuk parkına ismini vererek gösterdi. Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru Parkı'nın açılışı; CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, belediye meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Açılışa, Şehit Fatih Duru'nun annesi Azime Duru da katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Gökhan, Ezineli olan şehidin adını yaşatmak istediklerini söyledi. Belediye Meclisinin kararıyla parka şehit Fatih Duru'nun adının verildiğini belirten Başkan Gökhan, "Ateş düştüğü yeri yakar. Bir evlat öldüğünde de en çok ona ananın yüreği yanar. Azime hanımın bir yeri hep eksik kalacaktır, biliyoruz. Ama o, oğlunun vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaştığından teselli buluyor. Biz de onun tesellisini birazcık olsun pekiştirmek için kendisine park teklifini götürdük. O da bize, 'Parkın içine çeşmesini ben yapacağım' dedi. Sonuçta da şuanda içinde bulunduğumuz parkı şehidimizin adına düzenledik" dedi.

BARIŞA VURGU

Açılışı yapılan parkın sadece şehit Fatih Duru'yu değil bütün şehitleri de anımsatacağını söyleyen Gökhan, şöyle devam etti:

"Ben özellikle şehidimizin adının çocuk parkında yaşamasını istedim. Çünkü çocuklar burada oyun oynayacak. Anneleri ve babalarıyla gelecekler. Onlar en azından buraya geldiklerinde şehidimize bir Fatiha okuyup, anarlar. Bir de çocuklar bilinçlenir. 'Kim bu Fatih amca, neden onun adı verildi' diye sorulduğunda; anneler babalar çocuklarına, 'vatan için ölen Çanakkaleli yiğit' derler. Fatihimizden sonra yine onlarca şehidimiz oldu. Bu çilenin, sıkıntının, acının bitmesi lazım. Bu ülkeye barış gelmesi lazım, bunun için çaba göstermemiz lazım. Her şeye rağmen içimize bastırarak acımızı barış demekten geri adım atmamaya ant içtik. Onun için bu parkın barış güvercini amblemi var. Çünkü eğer barışı sağlayamazsak vatanın bölünmez bütünlüğü konusundaki gayretler eksik kalır. Allah korusun başarısızlıkla sonuçlanır. Şehitlerimize elbette ki sonuna dek sahip çıkacağız. Ama biz şehidimize sahip çıkmaktan öte artık şehit istemiyoruz. Ülkede birlik, bütünlük ve barış istiyoruz. Ama şahadet varsa buna da boynumuz kıldan incedir. İcap ederse biz de şehit oluruz. Yeter ki vatan sağ olsun. Bununla ilgili hiç tereddüdümüz yoktur"

ŞEHİT ANNESİ: "FATİH'İM SAĞ GİBİ DURUYOR BURADA, ÖLMEDİ"

Şehit annesi Azime Duru ise, "Benim oğlumu aklına getirip, onun adını burada yaşatanlardan Allah razı olsun. Allah hepsini kabul etsin. Fatih'im sağ gibi duruyor burada, ölmedi. Onu da, beni de düşünenlere teşekkür ederim" dedi.

Başkan Gökhan, şehit annesi Azime Duru'ya bir buket hediye etti. Şehitler için dua edildikten sonra Belediye tarafından hazırlatılan lokmalar konuklara ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Çanakkaleli Şehidin İsminin Verildiği Park Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement