Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Lapseki Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün yıl sonu sergi açıldı.

24.05.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lapseki Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün yıl sonu sergi açıldı.

Umurbey Belediyesi düğün salonunda yapılan belge töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Lapseki HEM Müdürü Orhan Akman, burada yaptığı konuşmada, halkın eğitim ve öğretimine büyük önem verdiklerini söyledi. Kadınların eğitimine daha fazla önem verdiklerini ifade eden Akman, "Biz inanıyoruz ki ülkemizin kalkınması, güçlenmesi kadınımızın eğitimine bağlıdır. Bu vesileyle halkımıza teşekkür ediyor kadınlarımızın eğitimine yönelik faaliyetlerimizin artarak devam edeceğinin bilinmesini istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere belgeleri verildi.

-ÇİBAL şampiyon-

Çan'da düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası'nda finalde Çan Ticaret Meslek Lisesi'ni (ÇTML) penaltı atışlarıyla 4-3 yenen Çan İbrahim Bodur Anadolu Meslek Lisesi (ÇİBAL) şampiyon oldu.

Çekişmeli geçen karşılaşma 2-2 sonuçlanınca penaltı atışları geçildi. Penaltılarda rakibi ÇİBAL'i 4-3 yenen Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi turnuvanın şampiyonu oldu.

Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Mesut Doğan'ın da izlediği karşılaşmada, şampiyon ÇİBAL ve ikinci ÇTML'ne madalya ve kupalarını Çan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yücel Doğan verdi.

- Ayvacık'ta muhtarlar bilgilendirildi-

Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan tarafından 63 köy muhtarı ile ilçe muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'ndaki toplantıda köylerin sorunları ve istekleri tartışıldı. Tek tek söz alan muhtarlar mevcut sorunlar hakkında Kaymakam Özkan'ı bilgilendirdi.

Kaymakam Özkan toplantı sonunda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Biz her 6 ayda bir bu toplantıları gerçekleştireceğiz. Köylerimizin en çok su problemi ve yol sorunuyla karşılaştığını öğreniyorum. Bunlar için çalışmaları el birliğiyle yapıp sorunları ortadan kaldıracağız. Sahil köylerimizde suyu denizden arıtarak içilebilir halde kullanmayı planlıyoruz ama şu anda net bişey yok. Köylerde de kesinlikle Karaca vurulmasına karşıyım. Eğer ihbar edildiği anda ihbar edene de bin 500 TL ödül vereceğiz."

-Diyarbakırlı Ekrem Ergün Okulu öğrencilerinden huzurevi sakinlerine ziyaret-

Biga Diyarbakırlı Ekrem Ergün Okulu öğrencileri, Biga Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Okulun 2-A sınıfı öğretmeni Burcu Bato yaptığı açıklamada, birinci ve ikinci sınıflarından oluşan öğrenci gurubu ile yaşlıları ziyaret etiklerini belirterek, yaşlıların öğrenciler ile birlikte geçirdikleri zaman diliminde torun özlemini az da olsa giderdiğini söyledi.

Öğrencilerin, yaşlılarla sohbet ettiğini anlatan Bato, "Ziyaretlerimiz ilerleyen günlerde de devam edecek" dedi.

-Çan Devlet Hastanesi'ne İç Hastalıkları Uzmanı atandı-

Çan Devlet Hastanesi'ne İç Hastalıkları Uzmanı atandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi-nde ihtisasını tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Elanur Karaman, Çan Devlet Hastanesi'ne atanarak görevine başladı.

Karaman uzman olmadan önce Cizre Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yaptığını Çan'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

- Necip Fazıl Kısakürek Spor Aktivite Alanı kullanıma açıldı-

Çan Belediyesi tarafından yapılan Necip Fazıl Kısakürek Spor Aktivite Alanı halkın kullanımına açıldı.

Açılışa Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Terzialan Belediye Başkanı Bahattin Sağın, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Çan Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak ve vatandaşlar katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement