Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi Açıldı

Çanakkale\'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi Açıldı

Çanakkale'de, Kale Grubu tarafından 'Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim' sergisi açıldı.

23.04.2016 20:00

Çanakkale'de, Kale Grubu tarafından 'Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim' sergisi açıldı.

Kale Grubu tarafından 'Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim' sergisi, İskele Meydanı'na kurulan konteynerde açıldı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve eşi Osman Okyay ile çok sayıda davetli katıldı.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Çanakkale ruhunun ülkenin mayası olduğunu söyledi. Bu maya ile genleşip büyümeye devam ettiklerini ifade eden Zeynep Okyay, "Ülke olarak da bu şekilde büyümeye devam ettiğimiz sürece bütün meydana okumalara karşı verebileceğimiz güçlü bir mesajımız daime olacaktır. 59 yıl önce bu topraklarda doğan Kale Grubu olarak bütün yatırımlarımızı Çanakkale ruhuyla yaptık. Bu ülkede bütün bu işleri huzurla yapıyorsak bunu Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda ülkesi için gözünü kırpmadan canını veren kahramanlara borçluyuz. Geçtiğimiz yıl Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde bu topraklar için toprağa düşmüş vatan evlatlarını anmak üzere interaktif bir belgesel hazırladık. Bu belgeselin İngilizce ve Türkçe versiyonlarını da web sitelerinde yayınladık. Çanakkale Destanı'nın dijital hikayesini dijital ve sosyal medyanın gücüyle tüm dünyaya ulaştırdık. Bu yıl, bu projenin interaktif deneyim sergisini açıyoruz. Belgeselimizi Çanakkale'nin kalbi sayılan İskele Meydanı'nda genç nesillere aktarmak üzere müzeye dönüştürüyoruz. Burayı sadece Çanakkale'den değil, ülkenin dört bir yanından binlerce kişi ziyaret etti. Gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, hazırlanan çalışmanın çok önemli bir günde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açıldığını belirterek, "Bizim demokrasi mabedimiz olan Meclis bu tarihte açıldı. Hepimiz biliyoruz ki; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına çok güvendiği için bu bayramı çocuklara armağan etmiş. Böyle bir çalışmanın böyle anlamlı bir günde açılması çok anlamlı oldu. Biliyoruz ki Osmanlı'nın son dönemlerinde artık ortada büyük insan kalmamıştı ve 7 düvel bize karşı savaşırken son darbeyi vurup bu memleketi yok etmeye çalışırken, elimizde var olan son kuzularımızı da bu savaşa gönderdik; hepsi daha 13-14 yaşlarındayken. Bu savaşa katılıp bu memleketin sonraki dönemde zafer kazanmasına sebep oldular ve 253 bini de bizim Gelibolu Yarımadası'nda bulunmakta. Biz biliyoruz ki, bizler bu vatanı onlara borçluyuz. Atamız nasıl çocuklara güvenmiş, şimdi biz de bu güvenle çocuklarımıza Çanakkale'nin evlatları gibi yol göstermeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından sergisinin açılış kurdelesi kesildi.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement