Çanakkaleli Şehidin Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Çanakkaleli Şehidin Adı Parkta Yaşayacak

Çanakkaleli Şehidin Adı Parkta Yaşayacak

Çanakkaleli şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru'nun adının verildiği Barbaros Mahallesi'ndeki çocuk parkı, törenle açıldı.

03.06.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkaleli şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru'nun adının verildiği Barbaros Mahallesi'ndeki çocuk parkı, törenle açıldı. Şehidin annesi Azime Duru'nun da katıldığı törede konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Şehitlerimize elbette ki sonuna dek sahip çıkacağız. Ama biz şehidimize sahip çıkmaktan öte artık şehit istemiyoruz. Ülkede birlik, bütünlük ve barış istiyoruz. Ama şahadet varsa buna da boynumuz kıldan incedir. İcap ederse biz de şehit oluruz. Yeter ki vatan sağ olsun" dedi.

Ezine'ye bağlı Kayacık Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Onbaşı Fatih Duru, gecen yıl 6 Eylül'de Hakkari'nin Dağlıca İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü. Şehit, memleketinde toprağa verildi. Çanakkale Belediyesi ise şehit Fatih Duru'ya vefasını, Barbaros Mahallesi'nde yeni düzenlediği çocuk parkına adını vererek gösterdi. Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru Parkı'nın açılışı CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, belediye meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Açılışa, Şehit Fatih Duru'nun annesi Azime Duru da katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

'EN ÇOK ANANIN YÜREĞİ YANAR'

Açılış konuşmasını yapan Başkan Gökhan, Ezineli olan şehidin adını yaşatmak istediklerini söyledi. Belediye Meclisinin kararıyla parka şehit Fatih Duru'nun adının verildiğini belirten Başkan Gökhan şunları söyledi:

"Ateş düştüğü yeri yakar. Bir evlat öldüğünde de en çok ona ananın yüreği yanar. Azime hanımın bir yeri hep eksik kalacaktır, biliyoruz. Ama o, oğlunun vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaştığından teselli buluyor. Biz de onun tesellisini birazcık olsun pekiştirmek için kendisine park teklifini götürdük. O da bize, 'Parkın içine çeşmesini ben yapacağım' dedi. Sonuçta da şu anda içinde bulunduğumuz parkı şehidimizin adına düzenledik. Şehitlerimize elbette ki sonuna dek sahip çıkacağız. Ama biz şehidimize sahip çıkmaktan öte artık şehit istemiyoruz. Ülkede birlik, bütünlük ve barış istiyoruz. Ama şahadet varsa buna da boynumuz kıldan incedir. İcap ederse biz de şehit oluruz. Yeter ki vatan sağ olsun. Bununla ilgili hiç tereddüdümüz yoktur.

ŞEHİT ANNESİ: FATİH'İM SAĞ GİBİ DURUYOR BURADA, ÖLMEDİ

Şehit annesi Azime Duru ise "Benim oğlumu aklına getirip, onun adını burada yaşatanlardan Allah razı olsun. Allah hepsini kabul etsin. Fatih'im sağ gibi duruyor burada, ölmedi. Onu da, beni de düşünenlere teşekkür ederim" dedi.

Başkan Gökhan, şehit annesi Azime Duru'ya buket sundu. Şehitler için dua edildikten sonra Belediye tarafından hazırlatılan lokmalar konuklara ikram edildi.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkaleli Şehidin Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement