Çeşme'de TOKİ Evlerine Onay Çıktı - Son Dakika
Yerel

Çeşme'de TOKİ Evlerine Onay Çıktı

Çeşme\'de TOKİ Evlerine Onay Çıktı

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Çeşme’de vatandaşın dört gözle beklediği Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evleri için, "Birinci etap tamam, inşallah ikinci etap ta olacak” müjdesini verdi.

15.07.2014 11:30

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Çeşme'de vatandaşın dört gözle beklediği Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evleri için, "Birinci etap tamam, inşallah ikinci etap ta olacak" müjdesini verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve AK Parti Çeşme ilçe Başkanı Alparslan Koparal, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı makamında ziyaret ettiler. Görevine yeni atanan Başkan Turan'a başarılar dileyen İzmir ekibinin gündeminde Çeşme'de yapımı yılan hikayesine dönen 2 etaplı TOKİ evleri vardı. Çeşmeli vatandaşların dört gözle bekledikleri konutlar için müjde alındı ve 1.Etap Çeşme TOKİ evleri için onay çıktı.

TOPLAM 1584 ADET KONUT YAPILACAK

Sait'in yaptığı bilgilendirmeye göre, TC Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Çeşme mimarisiyle uyumlu, örnek bir toplu konut projesi, Çeşmeli dar gelirli vatandaşlara kazandırılacak. Sait, projenin iddia edilenin aksine 450 bin metrekare alanın sadece yüzde 20 kadarına bina inşaatı yapılacağını belirterek, "Diğer alanlar ise park bahçe, sağlık tesisi, yol, kamusal ve sosyal alan, kreş, ilköğretim okulu, orta öğretim okulu, lise, cami, spor tesisleri, pazaryeri ve site içi otopark gibi ortak kullanım alanlarını kapsamakta. Bu gün için bir tane dikili ağaç olmayan arazisine çoğu zeytin ağacı olmak üzere 30 bin ağaç fidanı dikilecek. Ağaç boyunu geçmeyen yapıların, zemin + 3 kat olarak, 3+1 ve 2+1 tipinde olmak üzere toplam 1584 adet konut yapılacak. Tüm alt yapı ve kamusal ve sosyal tüm tesisler aynı zamanda bitirilmiş olarak noter huzurunda yapılacak kura ile hak sahiplerine teslim edilecek" diye konuştu.

BAŞVURULAR ALINDI

TOKİ'den ev sahibi olabilmek için gerekli şartlar hakkında bilgi veren Sait şunları söyledi: "Söylenenlerin aksine, aranan temel şartlar, TC vatandaşı olmak, Çeşme nüfusuna kayıtlı olmak veya son 5 yıldır Çeşme'de ikamet ediyor olmak, çocuklu dul bayanlar hariç 25 yaş üzeri olmak, tüm aile fertlerinin gelirinin 2 bin 600 lirayı aşmamak, üzerine belirli koşulları taşıyan tapulu malı olmamak gibi koşullarla sadece Çeşmeli ve Çeşme'de yaşamı paylaşan dar gelirli vatandaşlarımız gözetilmiştir. Talepler Çeşme Kaymakamlığı'nca 1 Temmuz - 29 Ağustos tarihleri arasında alındı. Bu projeyi umutla bekleyen, Çeşme'de başını sokacak bir evi ve çağdaş bir yerleşim merkezini arzulayan dar gelirli tüm hemşerilerimizin de hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz, dedi.

CHP'DEN TOKİ EVLERİNE İTİRAZLAR

CHP'li belediyenin Çeşme'de TOKİ evlerine itiraz ettiğini ve mahkemeye taşıdığını hatırlatan Sait, CHP hep böyle: " Yapmaz, Yapamaz ve Yaptırmaz" dedi. Sözde yoğunlaşma bahanesi ile TOKİ evlerine itiraz edildi diyen Sait, onlar aslında TOKİ evlerine değil halka karşılar, halka karşı bir halk partisi, dedi. Mimarlar odası ve Şehir Plancıları odası da ideolojik davranarak CHP'ye destek verdi diyen Sait, bütün bunları vatandaşlarımız yakından gördü ve şahit oldu, ancak bütün bu yasakçı zihniyetlerine rağmen TOKİ konutları inşallah Çeşme'de yapılacak" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşme'de TOKİ Evlerine Onay Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement