Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta, Nevşehir'de - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta, Nevşehir'de

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta, Nevşehir\'de

Balta: "Bilimsel veriler ışığında Nevşehir'deki yer altı depolarının yasal düzenlemesini hazırlamak istiyoruz"

15.08.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Nevşehir'deki doğal yer altı depolarının yasal statüye kavuşturulması çalışma yapacaklarını bildirdi.

Gülşehir ilçesindeki bir yer altı deposunda incelemelerde bulunan Balta, yetkililerden bilgi aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Balta, başta patates olmak üzere birçok narenciye ve meyvenin doğal depolarda saklanabildiğine dikkati çekerek, bölgede sayıları artan depolarla ilgili yeni yasal düzenlemeler yapılacağını kaydetti.

Yer altı depoculuğunda Nevşehir'in önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Balta, şunları söyledi.

"Tüf kayaların oyulması ile yeraltında oluşturulan doğal soğuk hava depolarında Akdeniz bölgesinde yetiştirilen limonların önemli bir bölümünün yanı sıra Nevşehir ve Niğde'de üretilen patates uzun süre saklanabiliyor. Burada bu ürünler organik olarak saklanabiliyor. Çoğunluğu Nevşehir'de bulunan Türkiye genelindeki bu depoların yasal olarak tanımlanabilmesi için bakanlık olarak bir çalışma yapıyoruz. Konuyla ilgili olarak Aksaray Üniversitesi'ndeki öğretim üyeleri de rapor hazırladı. Bu depoların kriterlerinin belirlenmesine yönelik bir çalışmamız olacak. Bilimsel veriler ışığında Nevşehir'deki yer altı depolarının yasal düzenlemesini hazırlamak istiyoruz."

İncelemeler sırasında Balta'ya, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün eşlik etti. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta, Nevşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement