Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hiçbir darbeyi onaylamadıklarını belirterek, "Türkiye'de bir problem var. Bazıları 'Bazı darbeler iyidir, bazı darbeler de kötüdür' derler.

27.05.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hiçbir darbeyi onaylamadıklarını belirterek, " Türkiye'de bir problem var. Bazıları 'Bazı darbeler iyidir, bazı darbeler de kötüdür' derler. '28 Şubat çok iyidir, 27 Mayıs çok iyidir' diyen maalesef okur yazar insanlar var bu ülkede. Biz AK Parti olarak bütün darbeleri kınıyoruz, lanetliyoruz, protesto ediyoruz, 'Yaşasın demokrasi' diyoruz" dedi.

Güllüce, 12 Eylül askeri darbesiyle dönemin bazı siyasilerinin zorunlu ikamete tabi tutulduğu, Lapseki'nin Zincirbozan mevkisindeki kapatılan askeri tesisleri gezdi.

Gezisinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Güllüce, 27 Mayıs'ın "demokrasi ve milli irade cinayetinin yıl dönümü" olduğunu söyledi.

Güllüce, 27 Mayıs 1960'ta milli iradeye, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" iradesine karşı zalimce bir darbe yapıldığını, bu süreçte Başbakan ve iki bakanın asıldığını hatırlatarak, "Bakanlardan biri de Çanakkale milletvekilidir. Dolayısıyla telin ediyorum, 27 Mayıs'ı kınıyorum, 27 Mayıs'ı yapanları kınıyorum, 27 Mayıs'ı alkışlayanları da kınıyorum, 27 Mayıs'a yandaşlık yapan siyasi partileri de kınıyorum, 27 Mayıs'ı öven, entelektüel olduğunu iddia edenleri de kınıyorum. Bunların hepsini de demokrasi düşmanı ilan ediyorum" diye konuştu.

Zincirbozan'ın da 12 Eylül 1980 askeri darbesinin izlerini taşıyan bir yer olduğunu vurgulayan Güllüce, o tarihte bazı siyasi parti liderleri ile siyasilerin burada zorunlu ikamete tabi tutulduğunu anımsattı.

Bölgede böylesine kötü izler bulunduğunu dile getiren Güllüce, "Bu darbeleri yapanları da bu milletin hayırla anmadığını, hiçbir darbeyi onaylamadığımızı ifade etmek istiyorum. Türkiye'de bir problem var. Bazıları 'Bazı darbeler iyidir, bazı darbeler de kötüdür' derler. '28 Şubat çok iyidir, 27 Mayıs çok iyidir' diyen maalesef okur yazar insanlar var bu ülkede. Biz AK Parti olarak bütün darbeleri kınıyoruz, lanetliyoruz, protesto ediyoruz, 'Yaşasın demokrasi' diyoruz" ifadesini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan ise Çanakkale'nin her köşesinin ayrı bir değer olduğunu belirtti.

Böylesine büyük değerlere sahip bir kentte Zincirbozan isminin daha farklı anılmasından yana olduklarını dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Şehitliğimiz ayrı bir değer, Kazdağlarımız başka bir değer, Truvamız başka bir değer. Zincirbozan da demokrasi tarihimizde yüz karamız olan başka bir değer. Bu yerin boşaldığını görüyoruz. Artık burada askeri bir karakol yok. İstiyoruz ki burası, istikrarın devamına bağlı olarak bir an önce Milli Emlak'a devredilsin. Milli Emlak'ın da ilgili bakanlıklarımızla görüşmelerini yaparak buranın bir müze, tarihi bir mekan olarak tekrar değerlendirilmesini istiyoruz. Askeri bir alan olmaktan çıkıp milletin kullanımına açılsın istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement