CHP Bozüyük İlçe Teşkilatı Olağanüstü Kongresi - Son Dakika
Yerel

CHP Bozüyük İlçe Teşkilatı Olağanüstü Kongresi

CHP PM Üyesi Usluer: "Türkiye'de her genel seçim önemli olmuştur ama Türkiye hiçbir zaman bu zamanda olduğu kadar rejim tehlikesine düşmemiştir"

15.11.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, " Türkiye'de her genel seçim önemli olmuştur ama Türkiye hiçbir zaman bu zamanda olduğu kadar rejim tehlikesine düşmemiştir" dedi.

Usluer, partisinin CHP Bozüyük İlçe Teşkilatı Olağanüstü Kongresi'nde, CHP'liler olarak daha fazla kenetlenmeye, birlikte olmaya ve kol kola olmaya ihtiyaçları olduğunu belirterek, ülkenin zor günlerden geçtiğini savundu.

"Dededen, babadan CHP'liyiz" diyen Usluer, şöyle konuştu:

"Hep bu partiye oy verdik, başka partiye oy vermedik. Ancak sadece oy vermek yetmiyor. Taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Bazen o taş elinizi acıtabilir, bazen o taş elinize zarar verebilir. Ama mutlaka taşın altına elimizi sokmamız gerektiğine inandığım için partiye üye oldum. Zor günlerden geçiyor ülkemiz. Daha çok birliktelik, sorunları içeride halletmek, tartılmaları içeride yapmak, dışarıda bütün olmak ve dışarıdaki her ayrılığın ve ayrışmanın ne ülkeye hizmet edeceğini ne de partiye bir yarar getirmeyeceğini bilerek birlikte durmayı sizinle paylaşmak istiyorum. Türkiye'de her genel seçim önemli olmuştur ama Türkiye hiçbir zaman bu zamanda olduğu kadar rejim tehlikesine düşmemiştir."

"İnsanlar bu kadar umutsuz olmamıştır, yargıya güven hiçbir zaman bu dönemde olduğu kadar azalmış demeyeceğim kaybolmuştur" ifadelerini kullanan Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargı, tüm bürokratik işlemler, Türkiye bir dönüşüm çabası içerisinde ve kaçak sarayların yaptırılması, yargı hükümlerinin yok sayılması, göğüslerini gere gere hırsızlığın ve soygunların arkasında durmaları ve utanmamaları. Tüm bunları el birliği ile ayrışmadan, birbirimize sırtımızı dönmeden ve kollarımızı birbirinin kolundan çıkartmadan yapabileceğimize inanıyorum. İnanırsak yaparız, başaracağımızdan eminim. Yeter ki umudumuzu ve inancımızı kaybetmeyelim."

CHP İlçe Başkanı ve İlçe Başkan adayı İhsan Esel de 2014 yılı yerel seçimlerinde Bozüyük'te CHP'nin başarısız olduğunu ve son derece kötü sonuçlar aldığını bildirerek, seçimleri kaybetmenin yanında, yarışan diğer iki partinin aldığı oyların her ikisinin yarısı kadar oy aldıklarını, tarihinde ilk kez CHP'nin Bozüyük'te il genel meclisi üyesi çıkartamadığını dile getirdi.

CHP Bilecik eski Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, eski belediye ve ilçe başkanlarının katıldığı olağanüstü kongrede Esel, 74 delegenin oyunu alarak tekrar seçildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Bozüyük İlçe Teşkilatı Olağanüstü Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement