CHP'de Soma İçin Toplu İstifalar Yaşanabilir - Son Dakika
Politika

CHP'de Soma İçin Toplu İstifalar Yaşanabilir

CHP\'de Soma İçin Toplu İstifalar Yaşanabilir

Sabahat Akkiraz'ın dün istifasını sunmasının ardından CHP'de gözler diğer vekillere çevrildi.

19.05.2014 08:51  Güncelleme: 12:08

Türkiye'yi yasa boğan maden faciasının ardından siyasette de hareketli günler yaşanmaya başladı. 301 işçinin yaşamını yitirdiği olayda özellikle CHP kanadından hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan isimler oldu.

CHP'DE TOPLU İSTİFA İDDİASI

Bu isimlerde bri de CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz... Akkiraz dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa dilekçesini sunduğunu açıkladı. Ankara kulislerine bomba gibi düşen bu açıklama sonrası CHP'de toplu istifalar yaşanabilir yorumları yapılmaya başlandı.

İLK ÇAĞRI ŞAFAK PAVEY'DEN GELDİ

CHP Milletvekili Şafak Pavey de Soma’daki maden faciasının ardından kaleme aldığı yazıda, kendisi dahil tüm milletvekillerine istifa çağrısı yapmıştı. Pavey, "Ne siz başbakan, ne bakanlarınız bakan, ne ben milletvekili olmayı hak etmiyoruz, birlikte etmiyoruz… Zerrece etmiyoruz… Gelin birlikte utanalım ve birlikte istifa edelim. Belki bu toplumun kaderini değiştiririz aradan çekilirsek…" ifadesini kullanmıştı.

AKKİRAZ İSTİFASINI KILIÇDAROĞLU'NA SUNDU

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, "Soma'da yaşanan maden faciasında sorumluların istifa etmediği" gerekçesiyle, milletvekilliğinden istifa dilekçesini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.

Akkiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Mayıs Perşembe günü Kılıçdaroğlu'yla bir görüşme yaptığını ve istifa dilekçesini ilettiğini bildirdi.

"ONLAR İSTİFA EDECEK YÜREKTE DEĞİLSE BU BİZE DÜŞER"

"Soma faciası konusunda, iktidar gereğini yapmıyor, istifa etmiyor. Onlar istifa edecek yürekte değilse, bu bize düşer" diyen Akkiraz, iktidar mensuplarını protesto etmek için istifasını verdiğini kaydetti.

"BUNUN HESABI VERİLMELİ"

CHP'li milletvekillerinin bunu yapması durumunda iktidarın, siyasal sorumluluğu almak zorunda kalacağını ifade eden Akkiraz, "Bu kadar büyük bir acının karşısında, Meclis koltuklarında oturmak beni mutlu etmiyor. Biz, iktidarın alternatifiysek her türlü eylemi yapacak yürekte olmalıyız. 300 insan öldü. Sorumluluk almayan hükümetin protesto edilmesi gerekiyor. Bunun hesabı verilmeli." dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, kendisine, "acımız taze, önümüzdeki süreçte ne yapmamız gerekirse, onu yaparız" dediğini aktaran Akkiraz, istifa dilekçesinin Kılıçdaroğlu'nda durduğunu söyledi.

Akkiraz, "Başka CHP milletvekillerinin de istifasını sunacağı" iddialarına ilişkin, "Biz alternatifiz, bir tepki vermemiz gerekiyor. Arkadaşlarım da benim gibi düşünmeli. İstifa etmek isteyen arkadaşlarım varsa, onlar kendileri söyleyeceklerdir." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika CHP'de Soma İçin Toplu İstifalar Yaşanabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (75)

  • ismail seckin: CHP alevi partisi gibi oldu artik. Sarkicilardan vekil olmuş. Yeterli donanimi olmayan insanlar ülke yönetecek mi. CHP artik Atatürkçü bir parti olmaktan cikmistir.basindakiler donanimsiz vasifsiz meydanlarda gerçekten uzak çocuk gibi konuşmalar yapmaktadır. Bu CHP te karsiyim 51 2 Yanıtla
    ismail seckin: Siz gerçekçi düşünun. Ben alevileri kotulemiyorum. Alevi partisi gibi durus sergiliyor.CHP nin vizyonu Durusu bozuldu artik.Atatürkçü dudunceylr alakasiz bir parti durumunda. Meydanlarda görün iste durusunu vizyonunu. 0 0
  • VATANDAŞ: HEPİNİZ İSTİFA EDİN ÜLKEYE FAYDANIZ YOK.SADECE SOKAK KARIŞTIRIYORSUNUZ. 35 10 Yanıtla
  • yoa: Akp onurlu biri varmı istifa edecek yok 21 18 Yanıtla
  • mahmut bucak: Kim bu CHP oy verirse dinini imanini inkar etmis olur: 25 13 Yanıtla
  • VATANDAŞ: CHP NİN TARİHTEN SİLİNMESİ LAZIM.GEÇMİŞİ, ÇOK KARA,ÜLKENİN ZARARINA ÇALIŞAN PARTİ 26 9 Yanıtla
  • URFALII: Bence hem chp den,hem milletvekilliginden hemde türk vatandaşlıgından istifa edin.Kurtulalım sizden. 29 6 Yanıtla
    ahmet: hamer cehenneme veya cennete gideceklere senmi karar veriyorsun hangi partiyi tutarsak veya oy verirsek cennet garanti tiyo verde bilelim gerizekalı 0 0
  • ibrahim: eskiden chp liydim sebebi atamızın kurdugu partiydi simdi baktıgımda allah rızası icin hicmi partide akıllı muslumanlıklarından vaz gectim zeka sahibi hic bir insan yok ya bunlar turk deil yada gercekten satılmıslar 21 10 Yanıtla
  • ALİABBAS ÖZTÜRK: dersimde BİNLERCE İNSANIN KATLEDİLDİĞİ SURGUN EDİLDİĞİ dönemin iktidar PARTİSİNDE MİLETVEKİLİ OLMAK SEBAHAT HANIMA YAKIŞIYOR 14 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement