CHP'den Petkim İşçilerine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

CHP'den Petkim İşçilerine Ziyaret

CHP\'den Petkim İşçilerine Ziyaret

CHP, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşamadıkları gerekçesiyle eylem yapan Petrol-İş Sendikası üyesi Petkim işçilerine eylemin 3. günü destek ziyaretinde bulundu.

29.05.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşamadıkları gerekçesiyle eylem yapan Petrol-İş Sendikası üyesi Petkim işçilerine eylemin 3. günü destek ziyaretinde bulundu. Fabrika giriş kapısı önünde toplanan gruba destek verenler arasında, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayları Zeynep Altıok, Ali Kemal Elitaş, CHP Aliağa İlçe Örgütü Başkanı Özcan Durmaz, CHP ilçe yöneticileri ile Aliağa Belediyesi CHP Meclis üyeleri yer aldı.

İşçilere destek veren açıklama yapan Musa Çam şunları söyledi: "Petkim hem Türkiye hem İzmir'in ekonomisine en büyük katma değer sağlayan entegre işletmelerin başta geleni. Siz ülke ekonomisinin gelişmesi noktasında alın terinizi döküyorsunuz. Şimdi bir Toplu İş Sözleşmesi süreci yaşanıyor. Bu süreçte belirtmeliyim ki isteğiniz ve isteğimiz, ailenizi geçindirebileceğimiz ücretimizin sağlanması yönünde. Bu nedenle yapılan direniş ve haklı mücadelenizde hepinize başarılar diliyorum ve sonuna kadar yanınızdayız."

İşçilere hitaben bir konuşma yapan İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Zeynep Altıok da, eylem alanında asılı bulunan 'İşimi seviyorum ama mutsuzum' pankartına dikkat çekerek, "Bu cümle karşısında söyleyecek bir söz bulamıyorum. Ancak söylemem gerekirse mutlu olunan, eşit ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Bunu sağlamanın da sözünü vererek hepinizin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim" şeklinde konuştu.

CHP İzmir 2. bölge 11. sıra milletvekili adayı Ali Kemal Elitaş da eyleme destek vermekten dolayı gurur duyduğunu belirtti. Konuşmaların ardından CHP heyeti işçilerin sloganları eşliğinde uğurlandı.

Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay da talepleri karşılanana kadar eylemi sürdüreceklerini ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'den Petkim İşçilerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement