CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

"Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dinle, inançla ilgili hiçbir konuyu siyasete taşımamaya özen gösteriyoruz.

26.03.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dinle, inançla ilgili hiçbir konuyu siyasete taşımamaya özen gösteriyoruz. Ben bütün değerlerimi büyüklerimden öğrendim. Hangi işe başlıyorsak besmele çekeriz. Sen kıbleye döndüğünde bile senin kafandan başka şeyler geçiyor" dedi.

Koç, yerel seçim çalışmaları kapsamında Çarşamba ilçesinde, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tarık Cengiz ve CHP Çarşamba Belediye Başkan adayı Sinan Yaşar ile halka seslendi.

Konuşmasında, AK Parti'nin dün gerçekleştirilen Samsun mitingine işaret eden Koç, "Dün miting yaptılar. Biz de 7 Mart'ta yaptık. Dün yaptıkları mitingin adı devlet mitingidir. Binlerce polis arkadaş vardı. Tabi ki güvenlik sağlanacak ama bir korku var ortada. Değişik yerlerden insanlar geldi. Adana'dan, Amasya'dan, Trabzon'dan otobüsler geldi. Siyaset zorla ve toplamayla olmaz" diye konuştu.

Çarşambalılardan 30 Mart'ta destek isteyen Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Çarşamba'nın yurtsever insanları, vicdanlarınızı mühürlemeyin. Bunları görün. Ne bela getirirlerse getirsinler, kargadan korkan, tarlaya darı ekmez. Bizim meşrebimiz bu. Bu milletin hakkının yendiği yerde o haram yiyenlerden hesap sormak için varız. Bu konuşmalar her yerde yayınlandı. Hepiniz dinlediniz. Hani bir şeyleri temizle dedikleri konuşmalar. Bütün Çarşamba'yı topla, öyle bir para çıkmaz. Sevgili hemşehrilerim elhamdülillah Müslümanız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dinle, inançla ilgili hiçbir konuyu siyasete taşımamaya özen gösteriyoruz. Ben bütün değerlerimi büyüklerimden öğrendim. Hangi işe başlıyorsak besmele çekeriz. Sen kıbleye döndüğünde bile senin kafandan başka şeyler geçiyor. Din bezirganı, din bezirganıdır. Miting yapıyorlar, ezan başladığında parti görevlileri gidip ezanı durduruyor. Bir bakanları var en ucuza gideni. Bir telefon konuşması var ortada. Ben bunları dinlerken yüzüm kızarıyor. Hoca sert konuşuyor denilebilir. Artık işi Allah'ın kelamı ile dalga geçecek konuma getirdiler. Başbakan'ın siz bu zat için bir şey dediğini duydunuz mu?"

"Bunlara hala oy verirseniz, 'durmak yok soymaya devam' diyecekler"

Başbakan Erdoğan'ın Samsun mitinginde CHP ile ilgili iddialarına değinen Koç, şunları kaydetti:

"CHP şöyle, CHP böyle diyorlar. Hemşehrilerim, Meclis'e 3 tane bayan milletvekili türban takarak girecekler, 'CHP bunlara karşı çıkar biz de tekrar türban üzerinden siyaset yaparız, plan bu'. Bizden Şafak Pavey ve Muharrem İnce konuşma yaptılar, tuzak bozuldu. Bizim için başı açık da başı kapalı da kadınlarımız elleri öpülecek birer kutsal anadır. Başımızın üstünde hepsinin yeri vardır. Sana sömürülecek hiçbir alan bırakmıyoruz. Bütün bunları alt alta koymak zorundasınız. Ben vekilliğim boyunca kimseyi, 'sen şu partidensin, bu partidensin' diye ayırmadım. Herkesin vekili olmaya çalıştım. Altı kişi geldiniz, sizleri tanımadan torbalar dolusu oy aldınız. Haram olsun. Seçildikten sonra bir köyde, bir başsağlığında hangisini gördünüz Haluk Koç dışında. Ben de sizlerden beddua alacak hiçbir işin altında olmadım. Bu iş namus işi, vicdan işi. Bunlara hala oy verirseniz, 'durmak yok soymaya devam' diyecekler. Dün Samsun'da yine aynı yalanlar vardı. 'Camileri ahıra çevirdiler' diyor. 'Benim anam evde Kuran'ı saklardı' diyor. Allah çarpar adamı. Benim doğduğum ve gördüğüm her evde Mushaf yatak odasının başında asılıdır. Hiç kimse saklamadı Mushaf'ı, yazıktır, günahtır, ayıptır."

Mitingde konuşan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tarık Cengiz de seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement