CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Çankırı il ve ilçe teşkilatları. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

05.02.2016 12:41

AK Parti Çankırı il ve ilçe teşkilatları. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ile partililer, Çankırı Adliyesine gelerek kamu davası açılması için hazırladıkları dilekçeleri savcılığa verdi.

Milletvekili Akbaşoğlu, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yakışıksız yakıştırmalarda bulunduğunu ifade etti.

Bu hakaretleri millete yapılmış olarak gördüklerini dile getiren Akbaşoğlu, "CHP Genel Başkanı tarafından Cumhurbaşkanına yapılan yakışıksızlığı hepimize yapılmış olarak görüyoruz. Kendisine oy vererek başımızın tacı yaptığımız Cumhurbaşkanına yapılan yakıştırmaları reddediyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Akbaşoğlu, "Buradan Kılıçdaroğlu'nu edebe davet ediyorum. 'Edep ya hu' demiş büyüklerimiz. Milletimizi ve devletimizi temsil yetkisi bulunan bir kimseye hepimizin gerekli hürmet ve saygıyı göstermesi gerektiğini hatırlatmak ve millete ve devlete yapılmış bu hakareti geri çevirmek noktasında vatandaş sıfatıyla bir başvurumuz oldu. Çankırılılar olarak biz de sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan bu hakaretin karşısındayız" diye konuştu

CHP Genel Başkanını özür dilemeye davet eden Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak isterim. Demokrasiye inanıyorsa sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden özür dilemesini tavsiye ediyorum. Böyle olduğunda bizde şikayet dilekçelerimizi geri çekmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaman ise CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanına yaptığı hakaretlere tepki koymak amacıyla suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

Hakaretin millete yapıldığını vurgulayan Kaman, "Bu hakaretler sadece Cumhurbaşkanımıza değildir. Vatandaşların yüzde 52 oyuyla kazanan bir Cumhurbaşkanına hakaret etmek, ona oy verenlere hakarettir. Parti üyelerimiz ve teşkilatlarımızdan gelen yoğun baskı sonucu bugün adliyeye gelerek şikayet dilekçemizi verdik. Kötü söz sahibine aittir diyoruz ve kanuni haklarımızı kullanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement