CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kabulü - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kabulü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik-Kamu İş ve Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonları ile Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun yöneticilerini ayrı ayrı kabul etti.

25.06.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik-Kamu İş ve Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonları ile Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun yöneticilerini ayrı ayrı kabul etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kabulleri, parti genel merkezinde gerçekleşti.

Görüşmenin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, "7 Haziran'ı HDP'nin başarısı olarak görmediklerini, silahların gölgesinde, halkın özgür iradesine ipotek konularak gerçekleştirilen seçimlerden, HDP'nin bütün Kürt halkının temsilcisiymiş gibi vazife çıkarmaması gerektiğini" ilettiklerini kaydetti.

Çözüm Süreci'ni desteklediklerini, ancak kamu güvenliği ile bu sürecin iç içe girdiğini, 13 korucu arkadaşlarını şehit verdiklerini anlatan Sözen, "HDP Muş milletvekilinin, 'Biz o silahları bir gün size doğrultacağız, buradan defolup gideceksiniz' söyleminden duyduğumuz rahatsızlığı, CHP'nin ve diğer partilerin buna neden tepki geliştirmediğini kendileriyle paylaştık" dedi.

Korucuların sigortasız, özlük haklarından mahrum çalıştırıldığını ifade eden Sözen, bu "çok renkli" Mecliste, neden bir şehit yakınının, gazinin, köy korucusunun olmadığı eleştirilerinde bulunduklarını aktardı.

Dilek Öcalan'ı Mecliste görmekten çok büyük rahatsızlık duyduklarını, bunu Abdullah Öcalan'a siyasetin yolunun açılmasının bir adımı olarak gördüklerini ileri süren Sözen, Kılıçdaroğlu'na, HDP ile bir koalisyona girmemesi yönünde beklentilerini aktardıklarını bildirdi.

-"Doğu'da 'barış' söylemleri yerini bulmuyor"

"HDP'nin barış söylemlerini ve Murat Karayılan'ın 'Artık koruculara silah doğrultamayacağız' açıklamasını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna, Sözen, "Barış söylemleri sadece Batı'da kalıyor, Doğu'da maalesef 'barış' söylemleri yerini bulmuyor" yanıtını verdi.

Terör örgütü PKK'nın elinde, kaçırılan köy korucularının ve çocuklarının bulunduğunu belirten Sözen, bu kişilerin serbest kalması ve silahların bırakılması durumunda, HDP'nin Türkiye partisi olma yolundaki adımlarına inanmış olacaklarını ifade etti.

"Koalisyonla ilgili Kılıçdaroğlu'yla başka bir olasılık da konuşuldu mu?" sorusu üzerine Sözen, "Hükümeti kimlerin kuracağı yönünde belirleyici bir rolümüz yok. Biz, korucu camiası ve şehit aileleri olarak HDP ile hükümet kurulmaması yönündeki hassasiyetlerimizi paylaştık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement