CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kilis'e atılan roket mermilere ilişkin, "Roketler geliyor, ülkemizi vuruyor, Türkiye bunu sadece seyrediyor.

25.04.2016 15:37

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kilis'e atılan roket mermilere ilişkin, "Roketler geliyor, ülkemizi vuruyor, Türkiye bunu sadece seyrediyor. Bakanlar Kurulu bu tabloya sadece seyirci kalıyor." dedi.

Gök, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kilis'e atılan roket mermilere yönelik bir soru üzerine Gök, Kilis meselesinin, özellikle son yıllarda çok önem arz eden bir konu olduğunu belirtti.

Gök, 17 vatandaşın Kilis'in dışından atılan roket ya da başka silahlı bir maddeyle hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Türkiye, neredeyse kendisinin girmediği ama kendisine yönelik bir saldırının içinde, neredeyse savaşın içinde." diye konuştu.

Bakanlar Kurulunun "Soğukkanlı olalım, meseleyi çözeceğiz" diye açıklama yaptığı gün, vatandaşların hayatını kaybettiğini dile getiren Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Hükümetin, Bakanlar Kurulunun bu konuyu çözebilecek hiçbir iradesi yoktur. Başından beri yaptıkları yanlış değerlendirmelerle, Türkiye'yi çatışmanın eşiğine getirmişlerdir. Kilis'te yaşanan tablo, iktidarın aciz ve beceriksiz tutumunun tipik bir göstergesidir. Olan, masum yurttaşlarımıza, Kilisli yurttaşlarımıza oluyor. Roketler geliyor, ülkemizi vuruyor, Türkiye bunu sadece seyrediyor. Bakanlar Kurulu bu tabloya sadece seyirci kalıyor. Bunun hiçbir karşılığını veremeyecek durumdayız. IŞİD'in yarattığı belanın, ne denli pahalı şekilde ödendiğinin çok önemli bir göstergesi olarak ortada duruyor. Bu tabloyu yaratan, bizzat hükümetin beceriksiz tutumudur. Bütün yurttaşlarımızın hayatını kaybetmesinden de bu hükümet sorumludur.

Başbakan, IŞİD tehlikesi ilk ortaya çıktığı anda, bizim uyarılarımızı gözardı ederek, IŞİD'lilerin öfkeli gençler olduğunu ifade etmişti. Esas hata, oradan başlıyordu. IŞİD'in yarattığı tehlikenin farkında olmayan bir Başbakan gerçeği ile Türkiye tanışmıştı. Bu Başbakan gerçeği, daha olayın niteliğini koymaktan aciz durumda olan bu Hükümet, olayların bu noktaya gelmesinin birinci derece sorumlusudur. Yaratılan o öfkeli gençlerden oluşan örgüt, Türkiye'yi birinci derecede tehdit eden önemli bir örgüt olarak karşımızda duruyor. IŞİD belasını çok anlatmaya çalıştık ama bu Hükümet IŞİD'i işitmedi."

"Ortada bırakmışa benziyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki görüşmelere ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Gök, Erdoğan'ın, bugün söylediklerinin bir değerinin olmadığını savundu.

"Cumhurbaşkanı o gün, bilerek ve isteyerek o mutabakatta olmasını istediği başbakanlarını, grup başkanvekilerini şimdi ortada bırakmışa benziyor" iddiasında bulunan Gök, bu toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve dönemin grup başkanvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın, Erdoğan'ın bu söylediklerine karşı bir cevabı olması gerektiğini ileri sürdü.

Gök, "Bu cevabı onlardan bekliyoruz. Bu toplantıda bulunma gerekçelerini Cumhurbaşkanı'na danışarak alıp almadıkları konusundaki bu görüşlerini kamuoyu merakla bekliyor. Bu toplantıdan sonra el sıkışarak açıklama yapılmıştır. Ertesi gün bütün gazete, televizyonlar bunu Türkiye'nin en önemli olayı olarak verdiler. Şimdi gelinen noktada Cumhurbaşkanı'nın bu konuda çark etmesi, bugüne kadar izledikleri politikalarda ne denli tutarsız olduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu tutarsızlıklarının faturası, AKP'ye, Cumhurbaşkanı'na çıkmıyor, tüm Türkiye'ye mal oluyor." diye konuştu.

"Herkesin çok dikkatli olması gerekir"

Sahalarda yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine Gök, hem Trabzonsporlu bir taraftarın hakemi darbetmesinin hem de Amedsporlu bir yöneticinin saldırıya uğramasının, hiç kimsenin kabul edebileceği olaylar olmadığını söyledi.

Gök, bu taraftarların kendi takımlarına, şehirlerine çok büyük zararlar verdiğine işaret ederek, "Ancak bugüne kadar gelinen noktada sporda şiddetin önlenememesi, Trabzon'da bir başka vaka olarak ortaya çıkarken, Ankara'da ne yazık ki Türkiye'deki kutuplaşmanın bir parçası olarak ortaya çıkıyor. Esas üzerinde durulması gereken nokta bu. Türkiye'deki siyasi gerilim, kutuplaşmanın, takımlara kadar yansımasının çok vahim sonuçları olur. Herkesin çok dikkatli olması gerekir. Birkaç densizin yaptığını kulüplere, o illere mal etmemek gerekir. Ama her kulüp de kendi görüşü doğrultusunda, çalışmaları doğrultusunda bu olayları önleyecek en etkin çalışmayı sergilemek durumundadır. Türk sporu adına asla kabul edilemez. Bu olayları yaratanların tümünü kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement