CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk turda olduğu gibi ikinci turda da her tür oyu kullanmış milletvekilleri vardır.

20.05.2016 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, " Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk turda olduğu gibi ikinci turda da her tür oyu kullanmış milletvekilleri vardır. Bu turda Mecliste daha çok kabul oyu kullanıldığı görülüyor." diye konuştu.

Özel, Mecliste gazetecilerin soruları üzerine, dokunulmazlıklara ilişkin yoğun bir maratonun sonuna geldiklerini, bu noktada artık partilerin iradesinden değil Genel Kurulun aldığı karardan ve geçici anayasa değişikliğinden bahsedilebileceğini söyledi. Özel, "artık partilerin iradelerinin değil Genel Kurulun iradesinin söz konusu olduğunu" vurguladı.

Özgür Özel, CHP'nin bugün "anayasaya uygun davrandığı tartışılmayan tek grup" olduğunu savunarak, konu hakkında grup kararı alınmadığını, fireden bahsedilmediğini, tüm milletvekillerinin anayasaya, önündeki metne, vicdanlarına ve akıllarına göre karar verdiğini söyledi. Özel, ortaya çıkan sonucun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başka bir tasarrufta bulunmaması durumunda herhangi bir referanduma gerek olmaksızın geçici maddenin yürürlüğe girmesi anlamında olduğunu söyledi. Özel, "Bundan sonra Türkiye demokrasisi açısından, parlamenter sistem açısından neler yaşanacak hep beraber gözlemleyeceğiz." diye konuştu.

Özel, "CHP'li milletvekillerinin fikrini ne değiştirmiş olabilir?" sorusu üzerine şöyle devam etti:

"İlk turdaki oylamada da söyledik. Çıkan sonucun sadece bir partiye, iki partiye mal edilmesi söz konusu değil. Cumhuriyet Halk Partisi, ne ilk turda ne ikinci turda milletvekillerine bir telkinde bulunmadı. Böyle şeylerin gizli kalması mümkün değil. Bugün ve iki gün önce CHP'nin bir grup kararı almadığı ve milletvekillerinin anayasa gereği özgürce fikirlerini sandığa yansıttıklarını ifade etmek mümkün. O gün de bir grup kararımız yoktu bugün de olmadı. Bugün itibariyle parlamentonun ortaya koyduğu irade söz konusudur." dedi.

Bir gazetecinin, "Kararın Türkiye'deki kutuplaştırmayı güçlendireceği yönünde endişeler var. Katılıyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Özel, olası bir referandumun yaz boyunca ülkeyi kutuplaştıracağı yönünde çok sayıda kaygının dile getirildiğini, bu kaygıların 550 milletvekilinin her birisinin kararlarında etkili olmuş olabileceğini ama bu konuda partinin ortaya koyduğu kurumsal bir kararın olmadığını kaydetti.

Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk turda olduğu gibi ikinci turda da her tür oyu kullanmış milletvekilleri vardır. Bu turda Mecliste daha çok kabul oyu kullanıldığı görülüyor." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesiyle ilgili bir sürecin başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine Özel, "burada 110 milletvekilinin birlikte davranmasının söz konusu olabileceğini, CHP'nin bu noktadan sonra kurumsal anlamda böyle bir davranış içinde olacağını değerlendirmediklerini, net kararı yetkili kurullarının vereceğini ama böyle bir yönelimin olmadığını" söyledi.

Hakkında beş fezleke bulunduğunu ve bunların ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanına "hakaret suçu" iddiasıyla düzenlendiğini belirten Özel, milletvekillerinin ifadeye gidip gitmeme konusunun bireysel olduğunu da sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu'na yumurtalı protesto

Kocatepe Camisi'nde düzenlenen şehit cenazesi töreninin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumurtalı protestonun sorulması üzerine Özel, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na bugün yapılan saldırı herhalde Türkiye'de bir belediye başkanının, haddini aşan, yetkisini aşan, şuursuz, terbiyesiz bir belediye başkanının bir şehirde, bir başkentte neler yapabileceğinin artık en utanç verici noktasına geldi. Çok açık bir provokasyon var. Kimin hazırladığı, kimin yaptığı belli, bunun peşini bırakmayacağız. Düşündürücü olan, bu saldırıyı gerçekleştiren kişileri azmettiren kişinin Binali Yıldırım tarafından o saldırıdan sonra beraberinde Meclise getirilmesidir. Ben, Binali Yıldırım'ın, o saldırının azmettiricisiyle birlikte bu Meclise gelmesinin, kendisinin yeni başlamakta olan siyasi hayatındaki önemli bir sayfaya nasıl bir leke sürdüğünü de kamuoyunun taktirlerine arz ediyorum."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement