CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması

"Seçim sürecinde bir takım provokasyonların önüne mutlaka geçilmesi gerekiyor.

14.03.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, "Seçim sürecinde bir takım provokasyonların önüne mutlaka geçilmesi gerekiyor. Biz, hem halkımızı hem de polis teşkilatı ve devlet yetkililerini sağduyulu olmaya davet ediyoruz" dedi.

Hatay'da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yaklaşık bir hafta önce kaçırıldığı iddia edilen Türk vatandaşıyla ilgili Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile görüşmek için Valiliğe gelen gelen Eryılmaz, ziyaret öncesi gazetecilere, Gezi Parkı olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın, hastanede hayatını kaybetmesinin ardından kentlerde düzenlenen gösterileri değerlendirdi.

Berkin Elvan'ın ölümünün kendilerini derinden etkilediğini ifade eden Eryılmaz, "Seçim sürecinde bir takım provokasyonların önüne mutlaka geçilmesi gerekiyor. Biz, hem halkımızı hem de polis teşkilatı ve devlet yetkililerini sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Seçim sürecinde bu işi provoke etmek isteyen, kavga ve kargaşa yaratmak isteyen bir takım güçler olabilir. Bunların, bu emellerine ulaşmaması için ben özellikle gençlerimizden sağduyulu olmalarını istiyorum" diye konuştu.

provokasyon için Hatay'ın pilot bölge seçildiğini savunan Eryılmaz, Armutlu Mahallesi üzerinde oyunlar oynanmak istendiğini bildiklerini, toplumda gerginlik yaratmak ve bundan siyasi rant sağlamak isteyen güçler olduğunu düşündüklerini söyledi.

Basın açıklaması ve gösteri yapmanın yasal anlamda her vatandaşın hakkı olduğunu belirten Eryılmaz, bunun, çatışma ortamına sürüklemeden, kirli emelleri olanların amaçlarına izin vermeden gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.

Kaçırıldığı iddia edilen Türk

Eryılmaz, Suriyeli muhalifler tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve yaklaşık bir haftadır haber alınamayan Bünyamin Sönmez'in durumuyla ilgili Vali Lekesiz ile görüşeceğini belirtti.

Sönmez'in ailesiyle Vali Lekesiz'i ziyaret edeceklerini ifade eden Eryılmaz, kaçırılma sebebiyle ilgili bir bilgilerinin olmadığını ancak Sönmez'in, Türkiye'den kaçırılarak Suriye'ye götürüldüğü ve kaçıranların 200 bin dolar fidye talep ettikleri yönünde iddia bulunduğunu bildirdi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement