CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

"(Dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu) Aslında bakanların kendileri talep etmeli Yüce Divan'ı"

31.12.2014 13:50

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonundan Yüce Divan'a sevk kararını, aslında söz konusu bakanların kendilerinin talep etmesi gerektiğini belirterek, "Gitsinler yargılansınlar, aklansınlar; biz de 'Yokmuş bir şey' diyelim" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de 2014 yılının rüşvetin hediye, hırsızlığın helal sayıldığı, yolsuzluğun adeta sevap gösterildiği, hırsızlığı yapanların serbest, hırsızları tutuklayanların tutuklandığı bir yıl olduğunu iddia etti.

Haramın, helal kılınarak dinin tahrif edildiğini öne süren Özkes, "Allah, 'Hırsızın elini kesin' buyuruyor. Şayet şeriat gelse, kimlerin eli kesilirdi acaba?" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkes, bir gazetecinin "attığı bir tweet nedeniyle evinin aranması, bilgisayar ve telefonuna el koyulmasının demokrasi ile bağdaşmadığını" belirtti. Özkes, bunun gözdağı, sindirme, bastırma, yıldırma politikası olduğunu savundu.

Dört savcının açığa alınmasını değerlendiren Özkes, "Ülkede bir tiyatro oynanıyor. Burada yargı zarar  görüyor. Toplumun yargıya güveni kalmadı. Güçlüler nasıl bir adalet istiyorsa o gerçekleşiyor" diye konuştu.

Şişli Belediyesi'nde yaşanan gelişmelere değinen Özkes, "Arabuluculuk görevimden ayrıldım. İçinde 'Şişli' kelimesi geçen cümle kurmaktan özenle kaçınıyorum. Ama Şişli konusu çözülecek, buna emin olun" dedi.

Özkes, 360 bin kişinin telefonunun dinlendiğine yönelik haberlere ilişkin soru üzerine, kendisinin de uzun süredir dinlendiğini ifade etti. İhsan Özkes, 12 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin bu konuda da '"mağduru oynayarak ağlama moduna geçtiğini", bunun bir acziyet olduğunu ileri sürdü.

Dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonundan Yüce Divan'a sevk kararı beklediklerini belirten Özkes, aslında söz konusu bakanların bunu talep etmesi gerektiğini belirterek, "Gitsinler yargılansınlar, aklansınlar; biz de diyelim ki 'Yokmuş bir şey.' Milletvekili de bakan da hesap vermeli" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement