CHP'li Ağbaba: 76 Yaşındaki Hasta Tutsağın Cezaevinde Tutulma Sebebi Ne? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: 76 Yaşındaki Hasta Tutsağın Cezaevinde Tutulma Sebebi Ne?

CHP\'li Ağbaba: 76 Yaşındaki Hasta Tutsağın Cezaevinde Tutulma Sebebi Ne?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "19 yıldır cezaevinde olan, 4 kez kalp krizi geçirmiş 76 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Emin Özkan'ın tüm bu durumuna rağmen cezaevinde tutulma sebebi nedir?

14.08.2014 15:12

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "19 yıldır cezaevinde olan, 4 kez kalp krizi geçirmiş 76 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Emin Özkan'ın tüm bu durumuna rağmen cezaevinde tutulma sebebi nedir?" diye sordu.

Ağbaba, Adalet Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde son dönemde 4 kez kalp krizi geçiren 76 yaşındaki ağır kalp hastası tutsak Mehmet Emin Özkan, bir hafta önce kaldırıldığı Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan efor testi ardından cezaevine geri gönderilmiştir. 19 yıldır cezaevinde olan Özkan'ın eşi, eşinin sandalye üzerinde mama ile beslendiğini aktarmaktadır" dedi.

Ağbaba, "Diğer tüm hasta tutsaklar için de geçerli olan "toplum için sakıncalı' olma durumu "sandalye üzerinde mama ile beslenen' Özkan için de geçerli midir? Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden verilen "cezaevinde kalması risklidir' raporuna rağmen, ismi geçen hasta tutsağın cezaevinde tutulmaya devam edilirken hayatını kaybetmesi durumunda sorumluluk kime ait olacaktır? Bakanlığınızın hasta tutsaklar ile ilgili mevzuat değişikliğini öngören bir çalışması mevcut mudur?" sorularını yöneltti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: 76 Yaşındaki Hasta Tutsağın Cezaevinde Tutulma Sebebi Ne? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement