CHP'li Ağbaba'nın Soru Önergesine Bozdağ'dan Cevap - Son Dakika
Politika

CHP'li Ağbaba'nın Soru Önergesine Bozdağ'dan Cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın soru önergesine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan cevap geldi.

10.07.2014 11:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın soru önergesine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan cevap geldi.

Hükümlü ve tutukluların çok cüzi miktarlara ve özel sektör eliyle cezaevlerinde çalıştırıldığı iddialarını gündeme getiren Ağbaba'nın, "Ümraniye T Tipi Kapalı cezaevinde 100 kadar mahkümun çalıştırıldığı iddiası doğru mudur" sorusuna Bakan'dan olumlu yanıt geldi.

BAKAN: "ÜMRANİYE T TİPİNDE VE E TİPİNDE 2 TEKSTİL FİRMASI İÇİN 102 HÜKÜMLÜ ÇALIŞIYOR"

Bakan Bozdağ yanıtında, Ümraniye cezaevlerinde özel sektörle işbirliği kapsamında tekstil ürünleri üretildiğini ve bu atölyelerde 102 hükümlünün çalıştığını söyledi.

AĞBABA: "40 CEZAEVİNDE TOPLAM 26 BİN 444 HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU ÇALIŞIYOR"

Ağbaba, Türkiye'de toplam 40 ceza infaz kurumunda çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 54 özel sektör işletmesinin faal olarak çalıştığını belirtti. 2013 yılı Eylül ayı itibariyle, bu şekilde cezaevlerinde toplam 26 BİN 444 tutuklu ve hükümlünün çalıştığını ifade eden Ağbaba, bu mahpusların bin 159'unun özel sektörle yapılan protokoller kapsamında çalıştırıldığını söyledi.

AĞBABA: "CEZAEVİNDEKİ İŞ YURTLARINDA AYLIK ÇALIŞMANIN KARŞILIĞI 354 TL"

Ağbaba, iş yurtlarında çalışan tutuklu ve hükümlüler arasında usta olanlara 7 TL, kalfalara 6,50 TL, çıraklara da 6,25 TL yevmiye verildiğini belirtti. Bakan'ın bu gündelik ücretler üzerinden hiçbir şekilde kesinti yapılmadığını söylediğini aktaran Ağbaba, Bakan Bozdağ'ın cevabında bu şekilde çalışanlara aylık ortalama 354 TL "ekonomik fayda" sağlandığını belirttiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Ağbaba'nın Soru Önergesine Bozdağ'dan Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement