Chp'li Akgöl, TBMM Personelinin Maliyetlerini Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Akgöl, TBMM Personelinin Maliyetlerini Sordu

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e meclis personelinin maaş, ek ödenek, yurt içi ve yurt dışı görev tazminatları, lojman ve araç maliyetlerini sordu CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e...

16.02.2013 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e meclis personelinin maaş, ek ödenek, yurt içi ve yurt dışı görev tazminatları, lojman ve araç maliyetlerini sordu CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e meclis personelinin maaş, ek ödenek, yurt içi ve yurt dışı görev tazminatları, lojman ve araç maliyetlerini sordu.

TBMM Başkanlığına Başkan Çiçek'in yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Akgöl, meclis personeline ilişkin çeşitli maliyetlere ilişkin bilgi istedi. Akgöl, Çiçek'e şu soruları sordu:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan ve Başkan Yardımcıları'nın ek ödeme, tazminatlar, fazla mesai ücretleri dahil olmak üzere Ocak, Şubat 2013 yılı itibariyle ayrı ayrı maaşları toplamı brüt ve net olarak kaç Türk Lirasıdır? Halk Bankası ile yapılan promosyon anlaşması sonucunda aldıkları promosyon ücreti her biri için ayrı ayrı kaç Türk Lirasıdır? Çıplak maaşlarının dışında kaç çeşit tazminat ve ek ödeme almaktadır? Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği bünyesinde bir ay tek bir ay çift maaş alan personel bulunmakta mıdır? Şayet bulunuyor ise bunların toplam sayısı nedir? Bu kişiler kimlerdir görevleri nelerdir? Yurt içi ve yurt dışı görev tazminatları var mıdır? Bu kişilere 1 Ocak 2012 tarihi ile 15 Şubat 2013 tarihleri arasında ayrı ayrı ve toplam ne kadar ödeme yapılmıştır. Ocak 2013 ve Şubat 2013 aylarında bütün ek ödemeler dahil olarak TBMM başkanlığı bütçesine aylık maliyetleri nedir?"

-"LOJMANDA OTURMALARI DOĞRU MU?"-

Milletvekillerinin lojmandan yararlanamadığını hatırlatan Akgöl, "TBMM Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan ve Başkan Yardımcıları'nın TBMM yerleşkesi içinde ve yerleşke dışında lojmanlardan yararlanmaları sizce doğru mudur? Kaç bürokrat bu lojmanlardan yararlanmaktadır? Lojmanların TBMM bütçesine aylık ve yıllık mali yükü kaç Türk Lirasıdır?" dedi.

Akgöl sorularına şöyle devam etti:

"TBMM Başkanlığının kaç hizmet aracı bulunmaktadır? Bu araçlardan kaçı kiralıktır? Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterine tahsisli makam aracı dışında başka bir aracıda kullandığı ve kendisine iki şöför tahsis edildiği iddiası doğru mudur? Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan, Başkan Yardımcıları'nın hizmet araçlarını makam otomobili olarak kullandıkları iddiası doğru mudur? Genel Sekreterin kullandığı makam aracı ve diğer hizmet araçlarının kiralama, akaryakıt, bakım giderleri aylık ve yıllık olarak ne kadardır?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Akgöl, TBMM Personelinin Maliyetlerini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement