CHP'li Atıcı: Mersin Büyükşehir Belediyesindeki İşçi Kıyımı İdeolojik - Son Dakika
Yerel

CHP'li Atıcı: Mersin Büyükşehir Belediyesindeki İşçi Kıyımı İdeolojik

CHP\'li Atıcı: Mersin Büyükşehir Belediyesindeki İşçi Kıyımı İdeolojik

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarılan işçileri Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşıdı.

15.10.2014 11:00  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşıdı. Atıcı, Meclis'te yaptığı konuşmada, yerel seçimden bu yana Büyükşehir Belediyesi'nde bin 600 işçinin işine son verildiğini belirterek, işçi kıyımı yaşandığını ve bunun ideolojik olduğunu öne sürdü.

CHP'li Atıcı, yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerle ilgili TBMM'de bir konuşma yaptığını bildirerek, basın kuruluşlarına Meclis konuşmasının tutanağını gönderdi. Meclis'te milletvekillerine hitap eden Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işçi kıyımı yaşandığını iddia etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 3 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetildiğini ve son yerel seçimlerde el değiştirdiğini anımsatan Atıcı, "Son yerel seçimden bu yana bin 600 işçinin işine son verildi ve bu yılın sonuna kadar da yaklaşık 2 bin işçinin işine son verilmiş olacak. Bu işçilerin tamamı taşeron işçiler, asgari ücretle çalışıyorlar ve 2 ila 18 yıldır burada hizmet ediyorlar. Nerelerde? Mezarlıkta, park-bahçelerde, spor komplekslerinde, asfaltta, MESKİ'de, her yerde. Yani, işler geçici değil, işçiler geçici değil, her şey devam ediyor ama sadece siyasi amaçlı olarak bu işçiler çıkarılıyor, yerine kendi siyasi görüşlerine uygun işçiler alınıyor. Bu adil değildir, hakkaniyetli değildir, acilen durdurulması gerekir" dedi.

İşçilerin ideolojik amaçlı işten çıkarıldıklarını da öne süren Atıcı, 2 bin işçinin işten çıkarılmasının üstünün hiçbir şekilde örtülemeyeceğinin altını çizdi. Atıcı, "Hele hele bu işçileri işten çıkarıp bir de 'bankamatik memuru' demek bana göre yakışık almamıştır, çünkü bu doğru değildir. Artı, bahsedilen Macit Özcan Tesisleri, bu belediyenin görevi devralır almaz ilk yaptığı iş olarak özelleştirilmiştir.

Ayrıca, 18 yıldır çalışan işçiler her firma değiştiğinde yeniden işe alınırken sadece ideolojik amaçlı olarak bu işçiler çıkarılmış, çıkarılmadan yerine yenileri alınmıştır. Faydaysa anlarım ama çıkarılmadan yerine yenisini almak çok da bana inandırıcı gelmiyor. Burada bir işçi kıyımı vardır. İşçi haklarını parti ayrımı yapmaksızın hepimizin savunması gerekir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Atıcı: Mersin Büyükşehir Belediyesindeki İşçi Kıyımı İdeolojik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement