CHP'li Balbay İç Güvenlik Paketi'ni Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Balbay İç Güvenlik Paketi'ni Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İç Güvenlik Paketi ile ilgili, "Hakim ve savcıların yetkileri polis ve valilere veriliyor.

11.02.2015 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İç Güvenlik Paketi ile ilgili, "Hakim ve savcıların yetkileri polis ve valilere veriliyor. Gözaltı yetkisi veriliyor" dedi.

CHP'li Balbay, TBMM'de 25 Kasım 2007 tarihinde polis kurşunuyla ölen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun ve Gezi olayları sırasında gözünü kaybeden Muharrem Dalsüren ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Balbay, İç Güvenlik Paketi'nin Türkiye'de iç güvenliği sağlamayacağını belirterek, bunun toplumla mücadele yasasından başka bir şey olmadığını söyledi. Balbay, polise 2007 yılından beri ateş etme yetkisi verildiğini söyleyerek, 2007 yılından beri 183 kişinin öldüğünü belirtti. Baran Tursun'u öldüren polisin iki yıl ceza aldığını hatırlatan Balbay, polisin ayrıcalığı olan Türkiye'de polis yetkilerinin ileri götürüldüğünü kaydetti. Balbay, "Polisin makul şüpheyle öldürme yetkisi geliyor. Polisin o an kafasında başka bir şey olabilir. Bu kadar insan haklarının olduğu yerde 132 cinayet malzemesi olabilecek yasa geliyor. Başbakan yasanın ne getirip götürdüğünün farkında değil. Hakim ve savcıların yetkileri polis ve valilere veriliyor. Gözaltı yetkisi veriliyor. Vali fiilen iki yıl ceza öngörülecek. İki-üç gün çıkmayacak boyalı su gündeme gelecek. Toplu gözaltı yetkisi getiriliyor. Polisimiz bu yetkiyi kullanır" dedi.

Dinleme yetkisinin genişletildiğini de belirten Balbay, "'Mahkeme kararı uzatılabilir deniyor. Önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi olarak değil sağduyulu vatandaşlarla birlikte bu yasanın çıkmaması için çalışacağız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Balbay İç Güvenlik Paketi'ni Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement