CHP'li Biçer'den Soma Faciasında Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Biçer'den Soma Faciasında Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu

CHP\'li Biçer\'den Soma Faciasında Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasında, kamu görevlilerinin kusurlu olduğunu ileri sürüp, yargılanmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

08.01.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasında, kamu görevlilerinin kusurlu olduğunu ileri sürüp, yargılanmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanlığı'nda, Soma maden faciasında eşlerini kaybeden kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, madenci eşleri Aliye Yıldırım, Naciye Kaya ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Soma maden faciasının Akhisar'da görülen ceza davasının uzun bir süreç olduğunu ve dava uzadıkça ilginin azaldığını belirterek, kamuoyunun ilgisini tekrar davaya çekmek istediklerini söyledi.

Facianın olduğu madeni denetleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin yargılanmadığını hatırlatan Milletvekili Biçer, müfettişlerin kullandıkları ifadelerde firma yetkilileri tarafından aldatıldıkları sözlerinin yer aldığını belirterek, "Müfettişlerin resmi ifadeleri bu yönde. 'Biz aldatıldık' diyorlar. Bu cümle bize çok tanıdık aslında. AKP iktidarının başarısızlığının su yüzüne çıktığı her noktada kullandığı ifade ile aynı. 'Bizim bir suçumuz yok, aldatıldık kandırıldık' diyorlar. Resmi sorumlu bir müfettişin firma yetkilisi tarafından aldatılmış olması ne kadar yasaldır. Madenci aileleri acılarını anlatırken "Firma yetkililerinin sorgulanması bize yetmez, TKİ ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da bütün müfettişlerinin, resmi görevlileri yargılansın' diye feryat ettiler. Hakim buna karşılık, 'Evet, haklısınız ama bu beni aşar, bunu üst düzey makamlara iletin' dedi. Soruşturmayı, suç davasını yürüten hakim çaresiz bir noktadaysa ben de bu konuyu daha üst makamlara iletiyorum. 301 madencinin hayatını kaybettiği faciada ihmali bulunan tüm kamu görevlilerinin yargılanması için suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

"BİR ÇOK KEZ BAŞVURULDU ANCAK SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ"

Bu kişilerin yargılanması için birçok kez başvuruda bulunulduğunu ancak soruşturma izni verilmediğini hatırlatan Milletvekili Biçer'in Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, facianın meydana geldiği maden ocağını denetlemekle görevli memur ve müfettişlerin ağır derecede kusurlu ve ihmallerinin bulunduğuna yönelik ifadelerin yer aldığını kaydetti.

Maden ocağını denetlemekle görevli kamu görevlilerinin görevini yerine getirmemesinin kamuya karşı işlenmiş bir suç olduğunu dile getiren Biçer, "Görevi ihmale göz yumulması yeni facialara zemin hazırlayacaktır. Manisa Milletvekili olarak öncelikle şahsım ve vekili bulunduğum vatandaşlarımız adına kusuru bulunan tüm kamu görevlilerinden davacı ve şikayetçiyim" diye konuştu.

"ARTIK YETER, ADALET İSTİYORUZ"

Maden faciasında eşi Mustafa Kaya'yı kaybeden Naciye Kaya da adalet isteğini dile getirdi. Kaya, "Ne para ne de başka bir şey. Tabii ki varsa biz sadece adalet istiyoruz. Ben de denetlemeye gelip de denetlemeden giden müfettişlerin yargılanması için dilekçe vermiştim. Tabii ki rededildi. Devlet varsa sahip çıksın. Artık yeter diyoruz. Ölümler olmasın, çocuklar babasız kalmasın istiyoruz" dedi.

KİTABINI TANITTI

Basın toplantısında maden faciasında eşi Engin Yıldırım'ı kaybeden Aliye Yıldırım da yazdığı kitabı tanıttı. Yaşadıkları acıyı ve umutlarını anlattığı kitabı oğlu için yazdığını dile getiren Aliye Yıldırım, 13 Mayıs'tan bu yana çok kötü günler geçirdiklerini söyledi. Yıldırım, "Hayat mücadelesi içine girdik. Oğluma destek amacıyla, hayatın devam ettiğini göstermek amaçlı bu kitabı yazdım. Adını da 'Umut' koydum, oğlumun adı da Umut. Onun için, geleceği için umut ışığı olsun" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer madenci eşleri ile birlikte Manisa Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Biçer'den Soma Faciasında Kamu Görevlileri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement