CHP'li Bingöl: Artık Türkiye'de Tarafsız Vali, Emniyet Müdürü Yok - Son Dakika
Güncel

CHP'li Bingöl: Artık Türkiye'de Tarafsız Vali, Emniyet Müdürü Yok

CHP\'li Bingöl: Artık Türkiye\'de Tarafsız Vali, Emniyet Müdürü Yok

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Artık Türkiye'de tarafsız vali yok, tarafsız emniyet müdürü yok. Hepsi AKP'nin birer militanı gibi çalışıyorlar" dedi.

13.02.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Artık Türkiye'de tarafsız vali yok, tarafsız emniyet müdürü yok. Hepsi AKP'nin birer militanı gibi çalışıyorlar" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere partisinin Bodrum ilçe teşkilatını ziyaret eden CHP Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, gazetecilere gündemdeki konularda ilgili açıklamalarda bulundu. Bingöl'e, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen de eşlik etti. Genel seçimler için örgüt çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bingöl, seçime yönelik partilileriyle yapacakları çalışmaları planladıklarını kaydetti. Çalışmalarını yurt dışı örgütleriyle de sürdürdüklerini anlatan Bingöl, "Ben yurt dışından da sorumlu olduğum için yurt dışı örgütleriyle ilgili de genel başkanımızın katıldığı üç günlük bir çalıştay gerçekleştirdik. Orada da örgütlerimiz seçime hazırlanıyor. Çok yoğun bir şekilde birkaç ay öncesinden 2015 seçimlerine kararlı bir şekilde hazırlanıyoruz" dedi. 2015 seçimlerinde 6 milletvekili çıkaracak Muğla'da şu an partisinin 3 milletvekilinin bulunduğu bunu en az 4'e çıkaracaklarını söyleyen Tekin, bunun hayal değil realite olduğunu kaydetti.

'ÖN SEÇİM KARARI ALINABİLİR'

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bingöl, partisinin milletvekili adaylarını belirleme yöntemiyle ilgili bir soru üzerine, buna pazar günü Parti Meclisi'nin karar vereceğini söyledi. Daha önce yaygın olarak merkez yoklaması ile adaylarının belirlendiğini, ancak ön seçimle belirlenmesi için 2012'de tüzük değişikliği yapıldığını hatırlatan Bingöl, "Yüzde 85 oranında ön seçim, yüzde 15 oranında merkez yoklaması ile aday belirleyeceğiz. Ancak biz parti içi demokrasiyi önemseyen bir partiyiz. Bizim yetkili kurumlarımız buna karar verir. Dolayısıyla Pazar günü yapacağımız toplantılar sonrasında yöntem somutlaşacak ve kamuoyuyla paylaşacağız. Dediğim gibi çok geniş kapsamlı, diğer ilerlide kapsayacak bir ön seçim kararı alınabilir. Tüzüğümüz gereği farklı yöntemler kullanılabilir. Bunlardan biri merkez yoklaması, diğeri hakim denetiminde tüm üyelerle ön seçim, bir diğeri hakim denetiminde genişletilmiş aday yoklaması, bir başka yöntem de eğilim yoklaması. Bu da tüm üyelerin katılımıyla yapılıyor. Ancak örgütün denetiminde oluyor. Bunu Pazar günü somutlaştıracağız. Hangi yöntemle daha olumlu sonuç alınacaksa, geniş değerlendirmeler sonucu örgütlerle paylaşacağız. Burada amaç yöntem ne olursa olsun adaylarımızı tespit edip başarıya kilitlenmek. 2015'te Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak" dedi.

'TARAFSIZ VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜ YOK'

2015 Genel seçimlerinde aday adaylığıyla ilgili süreçte, MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan ile ilgili ne düşündüğü sorulan Bingöl şöyle yanıt verdi:

"Sadece Hakan Fidan penceresinden bakmamak lazım. Bürokratlar adeta milletvekili adayı olmak için kuyruğa girdiler. Basına da çok net bir şekilde yansıdı. Bu istifa edenlerin büyük çoğunluğu AKP'den milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiler. Bu Türkiye'nin içinde bulunduğu tablonun ne kadar dramatik olduğunun somut bir örneğidir. Bürokrasi tamamen AKP tarafından işgal edilmiştir. Bu partizanlığın en somut göstergesidir. Bu, 700 bürokratın istifa edip AKP'den aday olması, orada tarafsız devlet memurluğu dışında AKP memurlarının olduğunu göstermektedir. Bu da partizanlığın Cumhuriyet tarihi boyunca en uç noktada olduğunu gösteriyor. Hakan Fidan bunların tipik örneklerinden bir tanesidir. Erdoğan şunu söylüyor; 'O benim sırdaşımdı. Karakutum'du' Kim bilir birlikte bu ülkenin geleceğine zarar verecek ne kararlar aldılar. 'Karakutu açılıp da ortalığa bilgiler sızmasın' diye muhtemelen Hakan Fidan'ı milletvekili yapacaklar. Ama Hakan Fidan'ın milletvekili olması bu işi kurtarmayacak."

Bingöl sözlerine şöyle devam etti:

"Zira bürokratlar istifa edip AKP'den aday olduklarında farklı nedenlerle aday oluyorlar. Bunlardan bir tanesi AKP'den aday olmayı somutlaştırıp, seçim sonrasında kendi kişisel ikballerinde daha önemli makamlara gelmek için AKP adaylığını düşünüyorlar. İkincisi, kim bilir bazı bürokratların bürokraside yaptıkları olumsuzlukları örtbas etmek, dokunulmazlık zırhına bürünmek için mi aday oluyorlar? Bütün bunları zaman bize çok net şekilde gösterecek. Ama partizanlığın ve Türkiye'de hukuksuzluğun, ayrımcılığın adam kayırmacılığın hangi düzeyde olduğunun çok somut bir göstergesi; Bu kadar bürokratın AKP'den aday olma niyetlerinin ortaya çıkmış olması. Artık Türkiye'de tarafsız vali yok, tarafsız emniyet müdürü yok. Hepsi AKP'nin birer militanı gibi çalışıyorlar. Ama bütün bu girişimler onlar için sonuç getirmeyecek. Mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak, bunlarla ilgili toplumu bilgilendirecek. Huzurlu bir toplum yaratmanın çabası içinde olacak."

Bodrum'un ardından Milas'a gideceği belirtilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl açıklamalarının ardından partilileri ile basına kapalı toplantı yaptı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Bingöl: Artık Türkiye'de Tarafsız Vali, Emniyet Müdürü Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement