CHP'li Dibek: Vizeye Çimento Fabrikasını Yaptırmayacağız - Son Dakika
Yerel

CHP'li Dibek: Vizeye Çimento Fabrikasını Yaptırmayacağız

CHP\'li Dibek: Vizeye Çimento Fabrikasını Yaptırmayacağız

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek, özel bir şirketin Vize'nin Akpınar köyüne yapmak istediği çimento fabrikasına izin vermeyeceklerini söyledi.

23.10.2013 10:36  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek özel bir şirket tarafından Vize'nin Akpınar köyüne yapılmak istenen çimento fabrikasına "Hiç bir şekilde izin vermeyeceğiz." dedi.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan CHP Kırklareli Milletvekili Dibek, 2008-2009 yıllarında Akpınar'a 3,5 kilometre mesafede Çakıllı'da özel şirketin yapmak istediği çimento fabrikasının ÇED raporunun Ergene havzasında olduğu için reddedildiğini hatırlatarak, "Akpınar'a çimento fabrikası yapılmasının 1/100 bin ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı ve 1/25 bin ölçekli Kırklareli Çevre Düzeni Planında çimento fabrikası yapılacak yerler kesin ifadeler ile belirli olduğu için aykırı olduğu ortaya kondu. Turizm planlarında bölgesi olması ve tüm yöre halkının fabrikayı istememesi nedeniyle fabrikanın kurulamayacağı net ifadelerle toplantıda katılımcılara belirtildi. 1/100 bin'lik planlar Trakya'nın anayasasıdır. Bu planlara uyulmaz zorunludur. 1/100 bin ve 1/25 binlik planlar belediye ve il genel meclisinden geçmiştir ve tüm halkımızın iradesini yansıtmaktadır. Bu nedenlerle planlara aykırı olarak Akpınar'a çimento fabrikası yapılamaz" ifadelerini kaydetti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Dibek: Vizeye Çimento Fabrikasını Yaptırmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement