CHP'li Gençler Parti Binasının İşgaline Son Verdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Gençler Parti Binasının İşgaline Son Verdi

CHP\'li Gençler Parti Binasının İşgaline Son Verdi

CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda kontenjan adayı uygulaması nedeniyle çıkan kriz ve akabinde gençlik kolları üyelerinin gerçekleştirdiği bir haftalık parti binası işgali sona erdi.

24.03.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda kontenjan adayı uygulaması nedeniyle çıkan kriz ve akabinde gençlik kolları üyelerinin gerçekleştirdiği bir haftalık parti binası işgali sona erdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından geçtiğimiz günlerde kontenjan aday nedeniyle İl Başkanlığını işgal etmişlerdi. Kontenjan aday nedeniyle milletvekili aday adayları, il yönetimi ve gençlik kolları istifa etmişlerdi. CHP'de yaşanan bu kriz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Milletvekili adaylığı tespit işlemenin, Genel merkez kontenjanı kullanılmadan 29 Mart tarihinde seçim çerçevesine kayıtlı tüm üyelerin katılımı ile eğitim yoklaması yapılması uygun görülmüştür" yazısı ile sona erdi.

CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Erdi Çakır, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Yaklaşık 1 haftadır Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğinde, yani gerçek sahiplerindeydi. Gereklilik halinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının neler yapabileceğini Trabzon'dan tüm Türkiye'ye gösterdiğimizi düşünüyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'dan yükselen demokrasi ve özgürlük çığlıklarına kulak vermiştir. İl Başkanlığımızı günler önce süsledik. Bugünkü demokrasi bayramını bekledik" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Trabzon İl Başkanlığı'na gönderilen yazıda, 29 Mart 2015 tarihinde eğilim yoklamasının yapılacağı belirtilerek, "Trabzon ilinde milletvekili adaylığı tespit işleminin, genel merkez kontenjanı kullanılmadan 29 Mart 2015 tarihinde, 31.12.2014 tarihi itibariyle seçim çerçevesine kayıtlı tüm üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması yapılarak gerçekleştirilmesi uygun görülmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Genel Seçimi Eğilim Yoklaması Yönergesi'nin 7. Maddesi gereği, ilinizde 29 mart 2015 tarihinde gerçekleşecek olan eğilim yoklamasında, gözetmen ve eğilim yoklaması İl Kurulu Başkanı olarak CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay'ın görevlendirilmesine karar vermiştir" denildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Gençler Parti Binasının İşgaline Son Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement