CHP'li Güneş, Feniş Alüminyum İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Ekonomi

CHP'li Güneş, Feniş Alüminyum İşçilerini Ziyaret Etti

CHP\'li Güneş, Feniş Alüminyum İşçilerini Ziyaret Etti

Gebze'de geçen hafta sonu üretimini durduran Feniş Alüminyum'a giden CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Hurşit Güneş, işçilerle sohbet etti.

13.09.2013 17:53  Güncelleme: 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde geçen hafta sonu üretimini durduran Feniş Alüminyum'a giden CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, işçileri ziyaret etti. Güneş, konuyu Meclis'e taşıyacağını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş beraberindeki partililerle birlikte Feniş Alüminyum'u ziyaret ederek sendikacı ve işçilerden son durum hakkında bilgi aldı. Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, fabrikadaki sıkıntının 2001 krizinden bu yana sürdüğünü belirterek, "Feniş Alüminyum 50 yıllık bir şirket ve Türkiye'nin en önemli alüminyum üretim firması. 2001 yılında yaşadığı kriz sonrası banka kredilerinde yeniden yapılandırmaya giden bu firma 12;13 yıldır kendini bir türlü toparlayamamış ve sıkıntılı günler her geçen gün artarak devam etmiştir. İşçileri ücretlerini günlerinde almadıkları halde üretim konusunda asla taviz vermediler. Bin 300 tonlara kadar üretim yapmalarına karşın durum her geçen gün daha da kötüye girmiştir. Arkadaşlarımızın 3 aylık maaşı, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmemesi korkusuyla karşı karşıyayız" dedi.

Koç, Feniş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Aloğlu ile bir görüşme yaptıklarını söyleyerek, "Çarşamba günü kendisiyle bir görüşmede bulunduk. Maalesef içler açısı bir durumla karşılaştık. Bir netice alamadık. Aloğlu banka ve bize olan borçlarını kastederek şirketin bankanın kontrolüne geçtiğini söyledi. Tazminatlarla alakalı bir şey demedi. Biz işverenin çare üretmesini bekliyoruz" diyekonuştu.

Eylemlerine devam edeceklerini belirten Koç, şunları kaydetti:

"Bir haftadır buradayız. Fabrikada direnişimiz sürmeye devam edecek. Bu fabrika bizim çünkü geleceğimizi buraya gömdük. 'Zarar bana kadar devlete ve işverene' anlayışını asla kabul etmiyoruz."

KONUYU MECLİS'E TAŞIYACAK

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ise fabrikanın bu hale gelmesinde kötü yönetimin rol oynadığını savundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü eleştiren Güneş, konuyu TBMM'ye de taşıyacağını belirterek şunları söyledi:

"Bu fabrika, 2001 krizinden bu yana belini doğrultamadı. Krizden sonra fabrika bu hale geldi. Bizim partimizden bir sanayi bakanı çıksa soracağı ilk şey nedir? 'Sorunlu sanayi var mıdır?' diye. Sanayi bakanı olmuşsun hangi sanayi kuruluşları sorunlu bilmiyorsun. Hele ki kendi ilinde oluyorsa onu hiç bilmiyorsun. Bir firma bankalarla borç sorununu çözemiyorsa sen bunu sormalısın. Hükümet olarak biz bu sorunları nasıl çözeriz demelisin. Ortada beceriksiz bir sanayi yönetimi ve sorumsuz bir hükümet var."

Fabrika çalışanlarını kutlayan Güneş, "Maaşlarını alamadıkları halde işçi arkadaşlarımız üretime devam etmişler. Fabrikayı terk etmemişler. Sizleri kutluyorum. Patronsuz fabrika olur ama işçisiz fabrika olmaz. Asla burayı terk etmeyin, sonuna kadar burada kalın" dedi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi CHP'li Güneş, Feniş Alüminyum İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement