CHP'li Loğoğlu: Aynı Hükümet Çok Yoğun Ticari İlişkiler İçerisinde - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu: Aynı Hükümet Çok Yoğun Ticari İlişkiler İçerisinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Türkiye'nin İsrail'le ekonomik ilişkilerini tamamen askıya alması söz konusun olabilir mi?" sorusuna, "Olması gerekir. Bu kadar bağırıp çağıran bir hükümet var. Ama aynı hükümet çok yoğun ticari ilişkiler içerisinde.

18.07.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, " Türkiye'nin İsrail'le ekonomik ilişkilerini tamamen askıya alması söz konusun olabilir mi?" sorusuna, "Olması gerekir. Bu kadar bağırıp çağıran bir hükümet var. Ama aynı hükümet çok yoğun ticari ilişkiler içerisinde. Daha geçen gün Halk Bankası sitesinde Ceyhan'dan Kuzey Irak petrolünü yükleyen tankerin Irak Merkezi Hükümetine göre İsrail'e sattığı söyleniyor. Şimdi böyle ikili oynanmaz" dedi.

Loğoğlu NTV'nin sorularını yanıtladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınadıklarını belirten Loğoğlu, "Bu saldırlar uluslararası hukuka aykırıdır. İnsan hakları hukukuna aykırıdır ve bütün bu aykırılıkların meşru savunma hakkı gerekçesiyle bu ihlallerin yapılmasına göz yummak mümkün değildir. İsrail'in bu saldırlar barışa yaklaştırmıyor barışı uzaklaştırıyor. Bunun anlaşılır, kabul edilebilir tarafı yok" dedi.

-"HAMAS ÜZERİNDEKİ ETKİNİZİ KULLANIN"-

"Türkiye'nin Filistin'de ateşkes konusunda aktif rol alabilir mi?" sorusuna Loğoğlu, "Alması gerekirdi. Biz CHP olarak çağrıda bulunduk. Şimdi bu çağrılar gecikecekte olsa kısmen yerine getirilmekte olduğunu görüyoruz. Biz AKP hükümetinden şunu bekliyoruz. Hamas hükümeti üzerinde bu kadar etkililer ise Hamas üzerindeki etkinizi kullanınız ve kalıcı bir ateşkes sağlayın. Öncelikle yapılması gerek şey can kayıplarının ve sivillere yönelik saldırılarının durdurulması. Ondan sonra herkes oturur nereye gider bu iş, nasıl gider o yarı bir konu. Önce ateşkes sağlanmalı" diye konuştu.

-"BİR ŞEY YAPILACAKSA BM GÜVENLİK KONSEYİ ÜZERİNDEN YAPILACAK"-

Loğoğlu, "Birleşmiş Milletlerin bu süreçte yetersiz olduğu ve İslam dünyasından yeterli tepki gelmedi yönünde eleştireler var. Siz her iki tarafı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "BM Güvenlik Konseyi bu konuda etkili olabilecek tek uluslararası kuruluş. Karar alma kabiliyeti var. Bir şey yapılacaksa BM Güvenlik Konseyi üzerinden yapılacak. Bölgede bir hareketlenme olacaksa bu İslam İşbirliği Teşkilatı üzerinden yapılacak. Maalesef başbakan sadece herkese çatma, şikayet etme dışında bir adım göremedik" karşılığını kullandı.

"Kara harekatı genişlerse Türkiye'nin politikası ne olmalı?" sorusuna da Loğoğlu, "Türkiye oraya gidip İsrail'le savaşacak durumda değil. İsrail üzerinde ciddi yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak adımlar atmalı. BM Güvenlik Konseyi nezdinde mümkün olmasa dahil İslam dünyası ve uluslararası toplumun geri kalan kısmını harekete geçirmek için Türkiye girişimler yapabilir. Yani İsrail dur diyecek bir güç lazım ama bu güç Sadece Türkiye değil, uluslararası toplumun büyük bir kısmı "İsail'e yanlış yapıyorsun, bunu yaptığın taktirde ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalırsın' mesajının üretecek bir girişimin öncülüğünü yapması lazım Türkiye'nin" cevabını verdi.

-"BÖYLE İKİLİ OYNANMAZ"-

Loğoğlu, "Türkiye'nin İsrail'le ekonomik ilişkilerini tamamen askıya alması söz konusun olabilir mi?" sorusu üzerine ise şu yanıtı dile getirdi:

"Olması gerekir. Bu kadar bağırıp çağıran bir hükümet var. Ama aynı hükümet çok yoğun ticari ilişkiler içerisinde. Daha geçen gün Halk Bankası sitesinde Ceyhan'dan Kuzey Irak petrolünü yükleyen tankerin yüklediği kaçak petrolü Irak Merkezi Hükümetine göre İsrail'e sattığı söyleniyor. Şimdi böyle ikili oynanmaz."

İsrail'in Türkiye'de bulunan diplomatlarına yaptığı çağrıya da değinen Loğoğlu, "İsrail'in Türkiye'deki diplomatik temsilcilik seviyesi asgari düzeyde. İsrail Türkiye'de görev yapan diplomatların ailelerinin tahliyesi yönünde bir çağrısı var. Bu da bugünkü koşularda normal" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu: Aynı Hükümet Çok Yoğun Ticari İlişkiler İçerisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement