CHP'li Tayan, Bursa Ziyareti Öncesi Davutoğlu'na Projeleri Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tayan, Bursa Ziyareti Öncesi Davutoğlu'na Projeleri Sordu

CHP\'li Tayan, Bursa Ziyareti Öncesi Davutoğlu\'na Projeleri Sordu

Chp Bursa Milletvekili Turhan Tayan, cuma günü kente gelecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti öncesi, Bursa'da yapılacağı duyurulan ancak bugüne kadar gerçekleştirilmeyen Yeni Adliye Sarayı, Şehir Hastanesi, Otomobil Test Merkezi, Bursa Teknik Üniversites gibi projelerin durumunu sorduğu önergeyi, TBMM Başkanlığı'na sundu.

05.11.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Bursa Milletvekili Turhan Tayan, cuma günü kente gelecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti öncesi, Bursa'da yapılacağı duyurulan ancak bugüne kadar gerçekleştirilmeyen Yeni Adliye Sarayı, Şehir Hastanesi, Otomobil Test Merkezi, Bursa Teknik Üniversites gibi projelerin durumunu sorduğu önergeyi, TBMM Başkanlığı'na sundu.

Bursa'da son yıllarda bazı projelerin yöneticiler tarafından her zemin ve fırsatta dile getirildiğini ve özellikle seçim zamanlarında 'yapıldı-yapılacak' denilerek halkın beklenti içine sokulduğunu dile getiren Turhan Tayan, "Yeni Başbakan olarak bir defa da size sorularımızı yöneltmek ve alacağımız cevapları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" dedi.

Tayan, önergesinde, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Yeni adliye sarayı projesi yıllarca süren yer tartışması ile devam etmiş şimdi ise inşaatı bir türlü başlayamamıştır. Projesi bitmiş midir, ihalesi ne zaman yapılacaktır? On yıldır Şehir Hastanesi'nden bahsedilmektedir. Bugün için hastane yeri bile kesinleşmemiştir. Şehir Hastanesinde son durum nedir? Bursa Çevre Yolu on yıla yakın bir zamandır hizmet vermektedir. Çevre yolu Büyükşehir sınırları içinde olmasına rağmen hala ışıklandırılmamış ve yoldaki süren karanlık ölümcül kazalara sebep olmaktadır. Bursa Çevre yolu ne zaman ışıklandırılacak? Bursa otomobil sanayinin merkezidir. Bu sebeple çağdaş bir oto test merkezine ihtiyaç vardır. Oto test merkezinin Yenişehir'de islah edilmiş 2600 dönümlük meralık alana kurulacağı açıklanmıştır. Şimdi sızan haberlere göre oto test merkezinin kurulması düşünülen alan projenin gerçekleştirilmesine uymamış ve yeni arazi arayışlarına girişilmiştir. Mevcut alana kurulması halinde Bursa-Yenişehir bölünmüş yol güzergahı değişecek mi? Yine bu ilk projeye göre Havaalanı giriş yolu değişecek mi? Eğer böyle ise güzergah değişiklikleri kaç liraya mal olacaktır? Merkezin yerinin değiştirilmesi zorunlu ise nereye yapılacaktır? Bursa Hızlı Tren projesinde hüküm süren ödenek yetersizliği 2015 yılında giderilecek midir? Güzergahta jeolojik sorunlar var mıdır? Bursa-Yenişehir Havaalanı yeterli işletme organizasyonu yapılamadığından işletilememektedir. Sabiha Gökçen Havaalanı'na Bursa'dan yolcu servisi yapılırken havaalanımızın işletilmesi için THY ile Bursa il yöneticileri ve il dinamiklerine ne gibi bir destek vermeyi düşünmektesiniz?"

BTÜ KAMPÜSÜ İÇİN ÖDENEK AYRILACAK MI?

Turhan Tayan, önergesinde daha sonra şu soruları sordu:

"Bursa Teknik Üniversitesi'nin kuruluşu ile ilgili Hükümete yakın çevreler farklı değerlendirmeler yapmaktadırlar. Bir iktidar milletvekili, Ankara' daki bürokratik engellerden şikayet etmektedir. BTÜ geçici mekanlarda öğretim vermektedir. Kampüs'le ilgili tereddütlere son vererek 2015 yılı bütçesine gerekli ödenek ayırmayı düşünüyor musunuz? Son çıkarılan Torba Yasa'daki bir maddeye göre Ticaret ve Sanayi Odaları mensuplarının birikmiş aidat borçları 8 taksite bağlanarak yeniden yapılandırılmıştır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın kaç üyesinin aidat borcu vardır? Kaç yıllık birikmiş bir alacaktır? Geçmiş yıllarda aidat borçları için böyle bir yapılandırma olmuş mudur? Oda mensupları neden aidatlarını ödeyememiştir? Bu durum ekonomik gidişat hakkında hükümetinizce nasıl algılanmaktadır? Gürsu' da bir bölümü yapılan TOKİ evlerinin yaşanabilir olması için gerekli ulaşım, eğitim,sağlık ve diğer alt yapı ve sosyal tesisleri yoktur. Yaşamsal eksikler ne zaman tamamlanacaktır?" - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Tayan, Bursa Ziyareti Öncesi Davutoğlu'na Projeleri Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement