CHP'li Tekin Başbakan ve Kabinesi İstifa Etmeli - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tekin Başbakan ve Kabinesi İstifa Etmeli

CHP\'li Tekin Başbakan ve Kabinesi İstifa Etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Baykal ait olduğu kasedin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulduğu iddiaları ile ilgili olarak, 'Derhal normal hukuk devletlerinde veya demokrasilerde yapılması gereken Başbakanın ve kabinenin istifa etmesi gerekiyor' dedi.

27.03.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Baykal ait olduğu kasedin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulduğu iddiaları ile ilgili olarak, 'Derhal normal hukuk devletlerinde veya demokrasilerde yapılması gereken Başbakanın ve kabinenin istifa etmesi gerekiyor' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin partisinin seçim çalışmaları için Ankara'dan özel uçak ile Tokat'ta geldi. Tokat Havaalanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat İl Başkanı Duran Kum ve partililer tarafından karşılandı. CHP'li Gürsel Havaalanında basın mensuplarına gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. 17 Aralık operasyonun ardından Türkiye'nin gündeminin alt üst olduğunu söyleyen Tekin, '12 yıldır Türkiye'yi yöneten iktidar 17 Aralık'ta A harfini yani Adaleti kaybetti. KP ile kalmıştı ama ne yazık ki dünde çok rezilce çok alçakça kabul edilmesi mümkün olmayan bir kaset skandalı ile K harfi de gitti geriye P kaldı. Bununla da bundan sonra Türkiye'de iktidarını yürütmesi meşrutiyetini devam ettirmesi mümkün değildir. Derhal normal hukuk devletlerinde veya demokrasilerde yapılması gereken Başbakanın ve kabinenin istifa etmesi gerekiyor. Bir hükümeti düşünün hükümetin kabinesinin 31'i çeteleşmiş yolsuzlukla meşgul olmuş. Kabinenin başında sayın Genel Başkanımızın deyimi ile bir baş çalan orada bir başka şeyle meşgul sadece çalma çırpma ile değil tuzak kurma ile de meşgul olmu. Demek ki bu güne kadar Türkiye'de benzer kaset mağdurları yada kumpaslarla mağdur olmuş insanların ne kadarının mimarının da Tayyip Erdoğan olduğu da önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Bu dünkü olaydan sonra Türkiye'deki bütün savcıların harekete geçmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki bu saate kadar herhangi bir şey görmüş değiliz duymuş değiliz. Uluslar arası yargıya gidilmesi gerekiyor. Başbakanın bırakın ulusal yargıda uluslar arası yargıda da yargılanması gerekiyor Türkiye bir adamın çalması çırması sonucu itibarını kaybeden noktaya geldi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ayrıca "Sayın Cumhurbaşkanı da tehdit edil mi edilmedi mi önüne herhangi bir tape konuldu mu konulmadı mı Sayın Cumhurbaşkanı açıklarsa memnun oluruz" şeklinde konuştu .

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin partisinin seçim çalışmaları için kara yolu ile Reşadiye ilçesine hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Tekin Başbakan ve Kabinesi İstifa Etmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yilmaz: ulan at hırsızı sen kimoluyorsun da başbakana ve ekibine istıfa et diyorsun ben bir vatandaş olarak eğer chp birinci partı olmasa kılıçtaroğlu ve ekibi istıfa edecekmi siz dönek sınız 0 1 Yanıtla
    wqx: at çalarken yanındamıydın merak ettim. Müslüman saygılı ve sevgili olmalıdır. 0 0

Advertisement