CHP'li Ünal ve Yıldız Adana'da - Son Dakika
Yerel

CHP'li Ünal ve Yıldız Adana'da

CHP\'li Ünal ve Yıldız Adana\'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi İrfan Ünal ve Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, seçim çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Adana’ya geldi.

22.05.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi İrfan Ünal ve Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, seçim çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Adana'ya geldi.

CHP Adana İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, CHP olarak seçim çalışmalarına diğer partilerden önce başladıklarını kaydetti.

Özellikle Adana'da kamuoyu ve partilileri dinamik bir hale getirdiklerini ve bu dinamizmin seçimin sürecinin son haftalarına girerken dahi devam ettiğini belirten Bulut, "Adana'da ocak ayında ikinci parti konumundayken iki gün önce gelen ankette az bir oran da olsa birinci parti durumundayız. Bunun müjdesini vermek istiyorum. Yüzde 1.5 oranında öne geçmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

CHP PM Üyesi İrfan Ünal, Hatay, Adana ve Mersin'de bulunan Suriyelilerin işsizlik sıkıntısına neden olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Adana Türkiye'nin bir aynası gibi 13 yıllık AKP iktidarına en somut uygulamaları Adana üzerinden başlayarak Türkiye'ye yayılmış durumda. Benim burada dışarıda gezerken gördüğüm tablo şu; AKP'nin dış politikada yarattığı bütün sıkıntılar adana kendini göstermiş durumda. Daha öncesinde şuanki mevcut Cumhurbaşkanımız'ın değindiği o 'Bizi teğet geçti' dediği kriz Adana'da yüzlerce fabrikaların kapanmasına sebep oldu. Adana'nın kendi yerelinde bu kadar işsizlik sıkıntısı varken yetmedi Suriye'deki yanlış politikalarımızdan bugün Suriye'nin büyük bir kısmı Hatay, Adana ve Mersin'de bu mağduriyeti daha da büyültmüş durumda."

Ünal, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız'ın miting yapıp Davutoğlu'nun arkasını toplama çabalarına sizlerde tanık olup görmüşsünüzdür. Şuan bir parti ile Cumhurbaşkanımız arasında miting, meydan savaşı veriliyor Adana'da. Burada da Cumhurbaşkanının kendine sırf gölgesinde siyaset yapacak, kendisini buraya başkan yapacak diye sözleştiği Davutoğlu'nun Türkiye'de artık siyaseti yapamayışını ve AKP'nin gittikçe eridiğine her birimiz tanık oldu. Yaptığı mitingi 15 bin kişi ile yaptığı için Cumhurbaşkanımız kendini hala AKP'nin genel başkanı gibi gördüğünden hemen arkasını toplamak için Adana'ya gelip miting yapmak istiyor ve ne hikmetse Davutoğlu'nun beceremediği her yere Cumhurbaşkanımız neyi açtığını bilmediğimiz toplu açılışlarla oralara gidip bu ülkenin, bu halkın şerefi ve namusu üzerine herkese tarafsız, eşit davranacağına yemin ettiği halde gelip bir partinin propagandasını yapıyor."

Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise ülkedeki genç nüfus hakkında, "Elindeki genç nüfusu kaybeden genç nüfus planlamasını yapamayan genç nüfus planlamasını yapamadığı içinde 2075 yılında en büyük hazinesi olan genç nüfusu giderek eriten bu politikadan bu sorumsuzluktan bu başarısızlıktan sorumlu olan bir AKP Hükümeti ile karşı karşıyayız" yorumunda bulundu.

AK Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında reklam panolarındaki bir afiş hakkında konuşan Yıldız, "AKP'nin billboardlarında görürsünüz diyor ki 'artık üniversite harcı ödemiyorum onlar konuşur AK Parti yapar' diyor. Sizler de takip etmişsinizdir, okul harçlığını ödeyemediği için inşaatlarda amelelik yapan bir genç, inşaatta çalışırken iş güvenliği sebebi ile hayatını kaybetti. Yani okul harcını kaldırdığını söyleyen AKP halbuki harcı başka bir görüntü, başka bir çerçeve, başka bir model altında alıyor, biz de buna haraç diyoruz. Üniversitelerde ve bu ülkenin gençleri kendi okul parasını çıkarmak için inşaatta amelelik yapıyor, fazla kar ve hırs sebebiyle hayatını kaybediyor" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Ünal ve Yıldız Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement