Chp, Mersin Akdeniz'de Israrlı - Son Dakika
Politika

Chp, Mersin Akdeniz'de Israrlı

Chp, Mersin Akdeniz\'de Israrlı

CHP, Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’ndeki ısrarını sürdürüyor.

04.04.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ndeki ısrarını sürdürüyor. CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, BDP'li Fazıl Türk'ün 313 oy farkla kazandığı merkez ilçe Akdeniz Belediyesi seçimine yaptıkları itirazın İlçe Seçim Kurullarınca reddedilmesi üzerine dün İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını açıkladı.

Akdeniz Belediye seçimine ilişkin bilmece devam ediyor. CHP İl Başkanı Akar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz'deki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Akdeniz Belediye Başkanlığını 313 oyla kaybettiği yönündeki gelişme üzerine seçim evrakında inceleme yaptıklarını ve CHP'nin seçimi kaybetmediği yönünde algılarının oluştuğunu belirtti. Akdeniz'de sadece kendilerinin değil, BDP, MHP ve AK Parti'nin de seçime itiraz ettiğini kaydeden Akar, "171 sandıkla ilgili itirazımız var. Hemen hemen sandıkların üçte ikisinde hatalı işlemler tespit ettik. Birçok maddi hata var. Biz bununla ilgili İlçe Seçim Kurulu'na müracaat ettik fakat 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları itirazımı önce görüşmek için kabul etti, daha sonra itirazımızı reddetti. Biz de bunun üzerine dün saat 16.30'da İl Seçim Kurulu'na müracaat ettik. İl Seçim Kurulu şu anda görüşüyor, 7 Nisan Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar süreleri var. İl Seçim Kurulu 48 saat içinde görüşünü belirtmek zorunda. Eğer netice aleyhimize olursa Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız. Sonuna kadar gideceğiz çünkü biz haklıyız, çok ciddi oy farkıyla kazandığımızı düşünüyoruz" dedi.

"HALKIN ÖZGÜR İRADESİNİN TECELLİSİNİ İSTİYORUZ"

"Burada bir hak arama mücadelesi var, birilerinin hakkını yeme mücadelesi yok" diyen Akar, Mersin'in barışın ve kardeşliğin şehri olduğunun altını çizdi. İtirazlar üzerine iki gün boyunca yaşanan gerginliğe de değinen ve bu gerginlikten BDP'yi sorumlu tutan Akar, "Halkın özgür iradesinin tecellisini istiyoruz. Burada halkın özgür iradesinin tecellisini baskılamak, gösterilerle onu kendi lehine çevirmek gibi bir amacımız hiçbir zaman olmadı. İki gündür Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) kitleleri manipüle eden, sürekli olarak gösteri yapan, insanları seçim kurulunun yanında, belediye binasının içerisine toplayan davranışlarını da hoş karşılamıyoruz. Biz de aynı şekilde oraya gidebilirdik, çıkacak olan gerginlikten yazıktır, Mersin'e yazıktır. Burada bir hak arama mücadelesinin Barış ve Demokrasi Partisi de Cumhuriyet Halk Partisi'nin hakkı olduğunu düşünmelidir. Biz nasıl ki, onların itirazlarını haklı görüyorsak bizim itirazımız da o arkadaşlarımız tarafından haklı görülmeli" diye konuştu.

AKAR'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

BDP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Türk'ün, "İtiraz etmek CHP'nin en doğal hakkıdır" sözünün hatırlatılması üzerine Akar, şunları söyledi:

"Ama o gösteriler neyin nesidir? Taşlama yapıldı. Bunların olmaması lazım, insanların toplanmaması lazım. Yani bir taraftan biz toplayacağız, bir taraftan onlar, her kesim kendi içerisindeki fanatiklere, insanları sıkıntıya sokacak davranışları göstermesi konusunda fırsat tanımamalıdır. Onun için ben hem Barış ve Demokrasi Partisi'nin taraftarlarına hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin taraftarlarına itidal tavsiye ediyorum. Ayrıca bu hak arama mücadelesinde doğru olan neyse, hak kimden yanaysa o ortaya çıksın, isteğimiz bu." - MERSİN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • behlül ozan: 16 oldu!! 'Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.' Einstein 1 0 Yanıtla
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: İstanbul'da İmam Hatip Liselerine devam eden öğrenci oranı düşük
    14:57 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: İstanbul'da İmam Hatip Liselerine devam eden öğrenci oranı düşük

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da lise öğrencileri arasında İmam Hatip Liselerine devam edenlerin oranının yaklaşık yüzde 10 civarında olduğunu belirtti. Tekin, Ümraniye'de yapılan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimde yapılan gelişmeleri ve okul yapımında yaşanan sorunları anlattı. Ayrıca, Türkiye'de eğitim seferberliği başlatıldığını ve velilerden destek istendiğini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek.

  • Türkiye, İkinci Yüzyılında Yeni Destanlar Yazmaya Niyetli
    14:56 Türkiye, İkinci Yüzyılında Yeni Destanlar Yazmaya Niyetli

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin artık, yüzyıllık bir zamanı geride bırakmış, ikinci yüzyılında yeni destanlar yazmaya niyetli bir ülke olduğunu söyledi.

  • Eski Safranbolu Belediye Başkanları AK Parti adayı Büyüközdemir'e destek veriyor
    14:56 Eski Safranbolu Belediye Başkanları AK Parti adayı Büyüközdemir'e destek veriyor

    Eski Safranbolu Belediye Başkanları Mustafa Eren, Mehmet Ceylan, Nihat Cebeci ve Necdet Aksoy, tecrübelerinden yola çıkarak AK Parti Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir'e desteklerini açıkladı. Destek veren eski başkanlar, Büyüközdemir'in Safranbolu'ya önemli değerler katacağını düşündüklerini belirtti. Ayrıca, Büyüközdemir'in genç ve başarılı bir insan olduğunu, Safranbolu'nun gelişmesini isteyen herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ettiler. AK Parti iktidarında ilçenin önemli hizmetler kazandığını belirten Aksoy, Büyüközdemir'in gelecek 5 yılda görev almasının Safranbolu için büyük bir şans olacağını vurguladı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasında Hizmet Vermeye Başladı
    14:55 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasında Hizmet Vermeye Başladı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıbel Balıkçı Barınağı karşısındaki yeni binasında hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni binanın hayırlı olmasını diledi. Taş Bina'nın boşaltılmasıyla birlikte belediyenin birimleri eski Marinavista binasında hizmet verecek.

  • Denizli İş Dünyası İstişare Toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Buluştu
    14:54 Denizli İş Dünyası İstişare Toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Buluştu

    Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası ve Denizli İhracatçılar Birliği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Denizli İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda, Denizlililer Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Toplantıda, Denizli iş dünyasının beklentileri ve düşünceleri dile getirildi.

  • Kar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Üçüncü'nün Cenazesi Pendik'te Defnedildi
    14:54 Kar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Üçüncü'nün Cenazesi Pendik'te Defnedildi

    Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kar Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Osman Üçüncü, Pendik'te düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Patlamada 2 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı
    14:48 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Dinlenme ve Tekne Restoran projesinin amacını ve detaylarını anlattı. Projenin Pamukkale'ye yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını vurgulayan Ertemur, turistleri şehir merkezine çekmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • Başkan Biden'ın 'Maksimum Stabilite' sağlayan spor ayakkabıları, sosyal medyada günün konusu oldu: Air Bidens
    14:47 Başkan Biden'ın 'Maksimum Stabilite' sağlayan spor ayakkabıları, sosyal medyada günün konusu oldu: Air Bidens

    Başkan Joe Biden'ın Hoka markası tarafından tasarlanan 'Hoka Transport' ayakkabıları giymesinin ardından sosyal medyada tartışmalar başladı. Ayakkabılar, geniş tabanı ve maksimum konfor sağlama özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak, Biden'ın yaş ve bilişsel yetenekleriyle ilgili endişeler nedeniyle bazı eleştirilere maruz kalıyor.

  • İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok
    14:44 İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok

    İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik'in AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi. “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var, o da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin” dedi. Meydandaki bir dövizi okuyup İliç'te liç yığını altında kalanları anımsatan İmamoğlu, “İçimiz yanıyor. Canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış. Ve o doğayı perişan etmiş ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi" diye konuştu.


Advertisement